Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Sponsored by
Klässbols Linneväveri, Värmland
Photo: Klässbols Linneväveri

Reisetips

Kunst, kultur og historie i Värmland

Lyst på et knippe spennende kulturopplevelser i løpet av en helg? Värmland ligger kun en svipptur unna Oslo og Kongsvinger, og her tipser vi om topp stopp og spennende høydepunkter!

Sliperiet i Borgvik – kunsthall og gastronomi

Sliperiet Konsthall & Gastronomi er en ukjent perle for mange nordmenn, men ikke desto mindre verdt et besøk. Her oppleves en spenstig miks av moderne kunst og Värmlands kulturarv, og de løpende utstillingene rommer både etablerte kunstnere og nye stjerneskudd.

Sliperiet er Värmlands største privateide kunsthall, og rommet opprinnelig et tresliperi. Men så fort man trer inn gjennom dørene er det urban stemning som gjelder for alle pengene. Man kan rusle rundt og nyte alle inntrykkene alene, eller også delta på guideturer og forskjellige kurs. Men det er uansett et must å sette av tid til å oppleve restauranten Gastronomi: Her flyr tankene i retning New York, Tokyo, Spania og Frankrike – og så tilbake igjen, til Borgvik i Värmland. Det åpne kjøkkenet og den internasjonale atmosfæren er i seg selv en grunn til å reise hit!

Klässbols Linneväveri utenfor Arvika

Klässbols Linneväveris eventyrlige historikk strekker seg helt tilbake til 1884, og gir et herlig innblikk i den värmlandske tekstiltradisjonen. Årlig besøkes familiebedriften av over 80 000 turister, og de fleste av dem unner seg en guidetur gjennom de gamle produksjonslokalene før turen går videre til fabrikkutsalget. Der gjøres det kupp på duker, servietter og håndklær av høy kvalitet. Faktisk så høy at Klässbols produkter ikke bare brukes på norske ambassader over hele verden – det er også dette merket som benyttes under den årlige Nobelmiddagen på slottet i Stockholm!