Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Skulpturparken i Tjörn, Pilane, Västsverige
Foto: Roger Borgelid/West Sweden

Ting å gjøre

Kunstopplevelser fra sykkelsetet

Om du befinner deg på Tjörn i sammenheng med Tenson Tjörn Triathlon eller er på ferie, så kan du besøke Verdens "svetteste" kunstrunde. Om du ønsker å gå eller bruke sykkel, kan du utforske kunstrunden på Tjörn.

Verdens "svetteste" kunstrunde

Via Nordiske Akvarellmuseet, med sine arkitektoniske skjønnheter og lokalisert ved vannet i Skärhamn, gjennom furuskogen og på de svingete skogstiene når du frem til der hvor sauene beiter på Pilane - et av Svergies vakreste kulturlandskap med spor tilbake til steinalderen. Langs ruten er det også flere flotte utsiktspunkter, med Carlstens festning og fyret Pater Noster i sør til Måseskärs fyr i nord. På sommeren er det hvert år spennende og tankevekkende kunst fra noen av verdens ledende kunstnere langs runden. 

Skulptur i Pilane

Opplev en spennende og annerledes kunstustilling. Mitt i det bohuslänske kulturlandskapet med spor fra steinalderen og med beitende sauer rundt, arrangeres det hvert år en skulpturutstilling med verdensledende kunstnere. Skulpturene i Pilane er en opplevelse for alle, både store og små. 

Utstillingsområdet er ingen tradisjonell park, parken ligger i et levende beitelandskap mellom enger og berg. Fra toppen av fjellområdet får du en enestående utsikt over Västerhavet og skjærgården i Bohuslän. I dette området finner du også Anna av Jaume Plensa, en av verdens største og vakreste skulpturer, som har blitt et landemerke for hele Vestkysten og som har fått en fast plassering i Pilane. 

Nordiska Akvarellmuseet

Opplev kunst i verdensklasse, lytt til interessante samtaler, nyt en konsert eller spis god mat. Nordiska Akvarellmuseet har alt, og enda litt mer. Dette er stedet du bør legge familieturen til, enten det er for en dag eller en hel helg!

Siden begynnelsen av år 2000 har Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn vist kunst i verdensklasse fra kunstnere som Salvador Dali og Bill Viola, i tillegg til svenske favoritter som Elsa Beskow og Lars Lerin. Felles er at de alle bruker akvarellteknikker i sin kunst på ulike måter. Ønsker du å komme tettere på utstillingene, kan museets guider gi deg et personlig innblikk i kunsten og kunstnerne som er presentert. 

Løpe, sykle eller gå- en del av verdens "svetteste" kunstrunde

Beveg deg mellom kunstopplevelsene. Strekken mellom Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn og Skulptur i Pilane er merket med skilt langs vegen. Som om du vil gå, løpe eller sykle er det enkelt å finne frem. Kart og informasjon om turen finner du her eller på det lokale turistkontoret.