Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Läckö Slott, Västsverige
Foto: Roger Borgelid/Vastsverige.com

Ting å gjøre

Läckö Slott – Västsverige

Läckö Slott er utnevnt til Sveriges vakreste slott, der det ligger vakkert til på en tupp i Ekens Skjærgård i sjøen Vänern. Her bys du på herlige måltidsopplevelser, kunstutstillinger, aktiviteter og konserter i glitrende miljø!

Slottet

Slottets 700 år gamle historie og dens unike, bevarte barokksaler og ytre miljø setter rammene for de utstillingene og konsertene som hver sommer lokker et stort publikum og gjør Läckö Slott til et av Västsveriges mest besøkte turistmål. I 2001 ble Läckö valgt ut som Sveriges vakreste slott og i 2013 vant Läckö, det svenskene kaller Det Stora Turismpriset.

Lilla Slottsträdgården

Hver vår plantes og gjøres det fint i den lille slottshagen som heter "Lilla Slottsträdgården". Og hver sommer blir turistene begeistret av alle farger, former og dufter som kommer mot dem når de går ut i hagen. Lilla Slottsträdgården er en oase verdt et besøk når du er på slottet. Hagen har ulike "etasjer", alle innrammet med høye, hvite stenmurer. Hagen er kjent som en nydelig og fortryllende utstillingshage med et unikt design. Spesielt om sommeren.

Restaurant Hvita Hjorten

Restauranten ligger i naturum Vänerskärgården – Victoriahuset, i den lyse, åpne første etasjen med fantastisk utsikt over Läckö Slott og Vänern. Her serveres gode måltider for enhver anledning, laget av lokalproduserte varer fra slottets hager eller lokale dyrkere som Vänernfiskere, bønder og jegere.

Les mer om Läckö Slott

Velkommen til Västsverige!

Velkommen til Västsverige

Västsverige byr på en herlig miks av storbyliv, naturopplevelser, mat i verdensklasse og et bredt spekter av spa- og golfanlegg. Västsverige er kontrastenes region med variert natur. På reise gjennom regionen kan du oppleve de åpne slettene i Västergötland, glatte granittklipper og sjarmerende fiskevær i Bohuslän, samt dype skoger og mange innsjøer i Dalsland.

Gå til