Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Örebro Castle
Foto: Örebrokompaniet

Ting å gjøre

Legg høstferien til familievennlige Örebro

I Örebro trenger du ikke å bekymre deg for rufsete høstvær, for byen er fylt med fantastiske innendørsaktiviteter. Det er masse å finne på for både store og små!

Bare fire timers biltur unna Oslo finner du vakre Örebro. Her finner du massevis av morsomme aktiviteter for hele familien, i tillegg til at byen byr på både shopping - og et staselig slott - midt i sentrum.

“Håper det regner masse når vi er i Örebro,” har vi hørt nordmenn si før de tar turen hit - for i Örebro bugner det over av morsomme innendørsaktiviteter. Med alt fra Europas største innendørs lekeland og Sveriges største badeland til en morsom trampolinepark og discobowling blir dette en fin høstferie for både små og store.

Guide: Opplev Örebro på fire dager

Vi har laget en guide med morsomme aktiviteter og gode spisesteder som både store og små vil like.

Dag 1: Torsdag

Når dere kommer frem til Örebro kan det være en god idé å starte med å ta turen opp i vanntårnet Svampen, der du får et fugleperspektiv over Örebro. Her kan du nyte en herlig lunsjbuffé til bare 100-lappen.

Svampen, ÖrebroSvampen i Örebro Foto: Sanna Johnsen

Svampen sto ferdig i 1958 og siden da har vanntårnet vært et av Örebros mest populære attraksjon, og omtrent ni millioner har vært på toppen. Tårnet er 58 meter høyt, og benyttes fremdeles som vanntårn - tårnet kan romme hele ni millioner liter vann.

Lite passer bedre enn å ta turen fra et vanntårn til et sted med hoppetårn – på badeanlegget Lost City i Gustavsvik finner du alt du kan tenke deg av morsomme vannaktiviteter. Dette er Sveriges største badeland, og her kan du kaste deg ut i Sveriges heftigste vannsklier, svømme blant skummende bølger i bølgebassenget - eller nyte spa-avdelingen. For de minste barna finnes det også et morsomt bade-lekeland med fine barnesklier og varme basseng.

Lost City vannpark, GustavsvikLost City vannpark i Gustavsvik Foto: Lost City

Etter en aktiv badeøkt kan det kanskje friste med en morsom kveld med bowling? På Strike Bowling Örebro er det moro for store og små, og her kan dere også spise middag.

Åpningstider

 • Svampen: mandag - søndag 10 - 18.
 • Lost City: mandag-fredag 11-20, helg: 9-20 
 • Strike Bowling: tirsdag-torsdag 11-22, fredag-lørdag 11-24, søndag 12-20

Dag 2: Fredag

Start dagen med en utflukt til Vintrosa, omtrent to mil vest for Örebro, der du finner det hyggelige handelsstedet Tant Grön med fokus på egendyrket mat. Her kan du kjøpe alt fra egendyrkede krydderurter og bærbusker til klær, gaver og interiørartikler til hjemmet, i tillegg til å nyte herlige bakevarer og god kaffe på hage-kaféen som er listet i White Guide!. Et perfekt sted å starte dagen!

På vei tilbake til Örebro kjører dere via JUMP Örebro, en trampolinepark på hele 3500 kvadratmeter! Dette er moro for liten og stor, og har du barn som liker å være aktive er dette en perfekt mulighet. Det er ingen nedre aldersgrense, men det er anbefalt at foreldrene hopper sammen med barn opp til tre år.

Jump trampolinepark i ÖrebroJump trampolinepark for barn i Örebro Foto: Jump

Blir dere sultne er det en herlig kafé på mesaninen med utsikt over trampolineparken.

Etter en tur i trampolineparken har nok barna masse å snakke om, men vi kan nesten garantere at barna sovner enkelt på kvelden etter masse hopping.

Med før leggetid bør dere få i dere en god middag. Vi anbefaler blant annet Enellys Burger Bar og Örebro Saluhall.

På Enellys kan du nyte en herlig burger. Burgerbaren gjorde seg på alvor kjent i Sverige når de lanserte sin «monterburger» som sin spesialitet. Burgeren består av åtte 113 grams burgere, 16 baconskiver, 16 cheddarost, åtte løkringer, dressing, brød, salat, løk og tomat. Tar du utfordringen og spiser opp innen 17 minutter får du pengene tilbake og en t-skjorte som bevis på at du har blitt en «monserspiser».

Er du heller ute etter en gastronomisk opplevelse ala det du får på Mathallen i Oslo, kan Örebro Saluhall være et bedre alternativ. Her kan du enten kjøpe med deg matvarer av høy kvalitet, eller bli servert et godt måltid - her finner du alt fra god pizza og hamburger til utsøkt sjømat, deilige oster og glass med noe godt i.

Åpningstider

 • Tant Grön: tirsdag-fredag 11-18, lørdag-søndag 11-16 
 • JUMP: mandag-torsdag 11-19, fredag 11-20, lørdag 10-20, søndag 10-19 
 • Enellys: mandag-søndag 11-21 
 • Örebro saluhall: ulike åpningstider på restauranter, søndag stengt

Dag 3: Lørdag

Både store og små vil like å starte dagen på Fröken Brogrens Veranda, som byr på nybakt brød, boller og kaker. Her kan dere lære barna om den svenske tradisjonen «fika», som ikke er så mye mer avansert enn å sette seg ned med en kaffe og kake. På Fröken Brogrens er det også mulig å oppleve såkalt «Afternoon Tea».

Etter en deilig frokost bør dere ta turen til historiske Örebro slott der du kan få en spennende omvisning med informasjon om hvordan slottet ble til og hvilke kongelige som har bodd her - i tillegg til en og annen fengslende historie om fangene som ble holdt her.

Örebro SlottSkumring ved Svartån på Örebro slott Foto: Domingo Leiva

I høstferien (uke 40/41) har arrangerer slottet en spøkelsesvandring for barn på lørdagene.

Ikke så langt unna slottet finner du det vakre friluftsområdet Wadköping, som med sine koselige trehus og gårder tar deg med til en annen tid. Noen av husene stammer fra 1500-tallet. Her kan dere slappe av med en matbit på kaféen og restauranten Gamla Örebro eller handle deilig bakst på Jeremiasbageriet.

For barna arrangeres det blant annet dukketeater og klovneforestillinger, og det er blant annet mulig å leke butikk. Rett ved Wadköping ligger Stadsparken med et stort lekeområde. Det er også mulig å ta en liten fergetur på Svartån som tar deg over til Stora Holmen - barnas egen øy med blant annet et lilleputt-tog som tar deg rundt på øya.

Om dere vil fylle dagen med enda mer lek og moro finner dere Europas største innendørs lekeland i Örebro, med hele 7000 kvadratmeter med moro. Megafun passer til alle aldre med alt fra gode klatremuligheter og rutsjebaner til softballbane, ballbinger og et eget babyhjørne. Her kan til og med de voksne leke og kose seg!

Mega Fun i Örebro"Mega fun" lekepark i Örebro Foto: Björn Fransson

Om familien liker pizza, kan dere ikke dra til Örebro uten å besøke Paolos - som lager det som er utpekt av mange som en av Sveriges - om ikke verdens - beste pizza

«Jeg har spist pizza i hele Sverige, Italia og verden, men Paolos er ærlig talt absolutt den beste jeg har spist,» sier en av dem som har besøkt stedet. Det samme skriver bloggeren Helle Øder Valebrokk eller Helleskitchen.org da hun besøkte Örebro i sommer. Les innlegget da jeg fant verdens best pizza i....Örebro

Paulos, i ÖrebroEn av de beste pizzastedene i Örebro: Paolos. Foto: Sanna Johnsen

Åpningstider

 • Fröken Brogrens: mandag-fredag 9-18, lørdag-søndag 9-16 
 • Örebro slott: slottsvisninger lørdag-søndag kl 13 
 • Wadköping: tirsdag-søndag 11-16 
 • Gamla Örebro: mandag-søndag 10-17 
 • Jeremiabageriet: mandag-søndag 7-17 
 • Megafun: mandag-søndag 10-20 
 • Paolos: man-tors 11-22, fredag-søndag 11-23

Dag 4: Søndag

Om dere er klare for enda mer bading bør dere ta turen til Djupadalsbadet i Kumla, bare 20 minutters biltur unna Örebro, er et familievennlig basseng som passer til alle årstider - og til store og små. Her finner du både plaskebasseng med barnesklie og to store sklier. Liker du å dykke bør du sjekke om du kommer deg til bunns i det fire meter dype dykkebassenget.

Er du gira på at barna skal lære litt nytt i ferien samtidig som at dere har det gøy? Da bør dere ta turen innom Tekniska kvarnen, som er et teknisk museum fylt med spennende opplevelser for hele familien. Hvordan fungerer vann og avfall? Lær om elektrisitet eller se den kjempestore modelljernbanen.

Tekniska Kvarnen i ÖrebroTekniska Kvarnen museum i Örebro Foto: Gunn Viol Kattilakoski

Etter litt læring kan det rumle litt i magen. Ta turen innom Fratelli Örebro for herlig italiensk pizza. Her vil barna garantert kåre dere til verdens beste foreldre om de får smake Nutella-pizzaen, som Fratelli er kjente for.

Fratellis, ÖrebroFratellis restaurant i Örebro Foto: Fratellis

Velkommen til Örebro

Örebro ligger som en perle mellom Stockholm og Oslo ved bredden av innsjøen Hjälmaren, 32 mil fra Oslo og 22 mil fra Stockholm. Som Sveriges 6. største by er det ikke rart at tilbudet av aktiviteter gjør ett besøk vel verdt turen.

Gå til