Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Sundstadbadet, Värmland, Karlstad
Foto: Sundstadbadet

Reisetips

Legg turen til Värmland i høstferien

I Värmland finner du morsomme aktiviteter for hele familien. Handler dere på vei hjem kan dere spare mye på matvarer, godteri og drikke.

Har du tenkt på hvor mye tid du bruker på en flyplass i løpet av en sydenferie? Den kjedelige og ikke alltid like stressfrie opplevelsen kombinert med passivt aggressive medreisende gjør at stadig flere velger å ta ferieturen i sin egen bil - med valgfriheten dette medfører.

Värmland ligger ikke så mye mer enn noen timer unna, og er en helt ypperlig destinasjon for hele familien.

Under finner du en ideell rundreise til Värmland i høstferien.

Få en forsmak på skisesongen!

Bare én time fra grenseovergangen ved Charlottenberg og litt over to timer fra Oslo finner du Sveriges første skitunnel. På Torsby Skidtunnel & Sportcenter kan dere starte skisesongen tidlig, og uansett om du er nybegynner, mosjonist eller proff, er dette en morsom aktivitet for hele familien.

Trenger du hjelp med teknikken bør du utnytte besøket for å lære mer om skiteknikk - eller finpusse på en allerede god teknikk.

I Torsby finner du også en innendørs skiskytterarena, så om du og barna har latt dere fascinere av Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen eller Tiril Eckhoff, kan dere teste ut skiskyting slik proffene gjør det.

Er barna gira på bading kan det sikkert friste med en tur innom Torsbybadet.

Utfordre samarbeidsevnene i Boda Borg

Boda Borg i Karlskoga er en morsom familieaktivitet der dere får nervepirrende utfordringer og quests som familien skal klare seg gjennom. Her kan dere få et morsomt eventyr som dere sent glemmer.

Karlskoga ligger omtrent halvannen time fra Hagfors, og det anbefales at du forhåndsbooker plass slik at det ikke blir en bomtur.

Ta turen innom herlige Karlstad

Karlstad - Värmlands hovedstad - er en hyggelig by å besøke. Byen ligger bare 45 minutter unna Karlskoga (og tre og en halv time fra Oslo). Her er det alltid store opplevelser med konserter, kunst, musikaler, opera eller spennende idrettsarrangement. I tillegg er Karlstad en herlig by å bare koble av og nyte den herlige fika-tradisjonen.

For barna vil nok en tur innom Sundstabadet være populært. Her finner du to heftige vannsklier, vannfall, klatrevegg og en barneavdeling med flere basseng med varmere vann som passer for de aller minste. Trenger dere litt avkobling kan en massasje i spa-avdelingen anbefales!

En interaktiv reise i militærhistorien høres kanskje ikke umiddelbart så barnevennlig ut, men på Brigademuseet i Karlstad har de tilpasset seg besøkende i alle aldre. Her kan barna prøve ulike uniformer og leve seg inn i soldatlivet.

Lek og samarbeid i høyden

Test ut Høghøydsbanan ved Arvika kanot- og turistcenter, der hele familien kan kombinere lek og samarbeid med adrenalin og eventyr mens dere klatrer mellom tretoppene. Banen har hele tolv stasjoner med ulike tema og vanskelighetsgrad, og passer best for voksne og barn over 11 år. Det er en minimumshøyde på 150 cm. For de mindre barna finnes det en barnebane.

Arvika kan også friste med et fascinerende kjøretøymuseum. På Arvika fordonsmuseum finner dere antikke biler, sykler og motorsykler. Det er både permanente og midlertidige utstillinger med ulike temaer innenfor motorens verden.

Arvika er beliggende bare en time unna Karlstad, og om du kjører fra Oslo tar turen litt over to timer.

Spar penger på svenskehandel

Husk å ta et stopp før du krysser grensen på vei hjemover! Vi anbefaler Charlottenbergs shoppingsenter og Töckfors shoppingsenter, som har et stort utvalg butikker innen helse, trening, sport, mote, bil(butikk og verksted), dyr og mye annet. Dessuten finner du store matbutikker der du kan gjøre gode kupp på alt fra brus, godteri, meieriprodukter, kjøttvarer, ost og alkohol.

Ifølge en pristest gjort av Dinside tidligere i år kan du spare over 200 prosent på enkelte varer, som for eksempel brusbokser. Sukkeravgiften i Norge har nemlig ført til at nordmenn kan gjøre store besparelser på sukkerholdige varer.

Husk kvotene! Er utenlandsoppholdet på over 24 timer kan du handle for 6000 kroner uten å betale toll og avgifter (varer oppholdet kortere enn 24 er kvoten på bare halvparten).

Looking across Lake Fryken is a rainbow, forest, a church steeple and a barn.

Velkommen til Värmland

Regionen Värmland ligger vest i Sverige, og i det vestre hjørnet grenser den til Norge. Her har du det gøy med familien i vakker natur. Värmland er en kjempestor naturattraksjon, med 10.000 sjøer som ligger spredt rundt om i det skogskledde landskapet.

Gå til