Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Sponsored by
Leksand Sommarland, Dalarna
Foto: Leksands Sommarland

Overnatting

Leksand Strand Camping & Resort – Dalarna

Her finner du to fantastiske anlegg side om side og alt ligger til rette for en vellykket ferie – uansett hvem du er og hvor lenge du blir.

Leksand Strand Camping & Resort

Ved sjøen Siljans sørlige strand - like ved Leksand Sommarland - med behagelig gangavstand til Leksand sentrum ligger den 4-stjerners campingplassen Leksand Strand Camping & Resort. Med naturskjønn beliggenhet i skråningen ned mot Siljan tilbyr anlegget blant annet hytter, camping, butikk, badestrand, eventyrgolf, utendørs basseng med vannsklier, restaurant, lekeplasser.

Det finnes 400 fine campingtomter, samtlige bare et steinkast fra de ulike fasilitetene. Ønsker du å bo på en annen måte kan du velge å bo i en av de 222 ulike campinghyttene. Alt ligger i naturskjønne områder, og du er aldri langt fra vannet. Det er også muligheter for å få plass til både bobil og telt.

Leksand Sommarland

Leksand Strand ligger rett inntil Sveriges nest største sommerland, Leksand Sommarland, et eldorado for barnefamilier på sommeren. Her venter familiens bløteste og villeste eventyr. I det store tempererte vannlandet finner du basseng-landskap med vannsklier og fritt fall med mer.

Aktiviteter som får det til å kile ekstra i magen er berg- og dalbanen Drop’n’Twist, den 310 meter lange zip-linen og gocart. Rundt piratskipet i den lille sjøen tilbys padling i kano, tråbåt og taubane. Eller hvorfor ikke utfordre deg selv med klatring i høydebanen som finnes både for barn og voksne. 

Jump Park årets nyhet!
Hopp og sprett er noe Leksand Sommarland satser på i 2018! Parkens store klatrestativ er blitt bygget om til en ”jump park” med ny ballbinge og tre hoppeputer. Du kan hoppe fra et av de høye tårnene ned på den ene, rett ned fra klatrestativet til den andre, eller sprette fra en av trampolinene til den tredje. I Jump Park finnes også en airtrack hvor du kan ta salto, løpe eller bare sprette helt vilt! Åpning skjer 23e Juni, Velkommen til Leksand Sommerland!

St. Hans på svensk måte
Feire en tradisjonel svensk midtsommer her i Leksand. Hvert år kommer det 20.000 besøkere og det blir en stor folkfest med leker, musikk og dans. På St. Hans aften dekkes det til stor buffé på Strand restaurang. Fra Leksand Camping & Resort er det rundt 25 minuter gangavstand til den store midsommerfeiringen i Gropen. Les mer her om midtsommerfeiring i hjertet av Dalarna som du ikke må gå glipp av!