Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Leksand Sommarland, Dalarna
Foto: Leksand Sommarland

Overnatting

Leksand Strand Camping & Resort – Dalarna

Her finner du to fantastiske anlegg side om side og alt ligger til rette for en vellykket ferie – uansett hvem du er og hvor lenge du blir.

Leksand Strand Camping & Resort

Ved sjøen Siljans sørlige strand - like ved Leksand Sommarland - med behagelig gangavstand til Leksand sentrum ligger den 4-stjerners campingplassen Leksand Strand Camping & Resort. Med naturskjønn beliggenhet i skråningen ned mot Siljan tilbyr anlegget blant annet hytter, camping, butikk, badestrand, eventyrgolf, utendørs basseng med vannsklier, restaurant, lekeplasser.

Det finnes 500 fine campingtomter, samtlige bare et steinkast fra de ulike fasilitetene. Ønsker du å bo på en annen måte kan du velge å bo i en av de 222 ulike campinghyttene. Alt ligger i naturskjønne områder, og du er aldri langt fra vannet. Det er også muligheter for å få plass til både bobil og telt.

Leksand Sommarland

Leksand Strand ligger rett inntil Sveriges nest største sommerland, Leksand Sommarland, et eldorado for barnefamilier på sommeren. Her venter familiens bløteste og villeste eventyr. I det store tempererte vannlandet finner du basseng-landskap med vannsklier og fritt fall med mer.

Aktiviteter som får det til å kile ekstra i magen er berg- og dalbanen Drop’n’Twist, den 310 meter lange zip-linen og gocart. Rundt piratskipet i den lille sjøen tilbys padling i kano, tråbåt og taubane. Eller hvorfor ikke utfordre deg selv med klatring i høydebanen som finnes både for barn og voksne. 

Gå heller ikke glipp av Jump Park. Hopp fra de høye tårnene, klatrestivene eller fra trampolinene, og land på de deilig hoppeputene. I Jump Park finnes også en airtrack hvor du kan ta salto, løpe eller bare sprette helt fritt rundt! 

Årets nyhet - Radiobilene

Årets store nyhet i Leksand Sommerland er en den klassiske attraksjonen Radiobil, med et opplegg som gjør opplevelsen morsommere og tryggere for hele familien. Her kan selv de minste barna prøve seg, da banen er delt i tro seksjoner, en med minibiler for de minste og en med maxibiler for det større barna. Parken åpner 22. juni. 

St. Hans på svensk måte

Feire en tradisjonell svensk midtsommer i Leksand. Hvert år kommer det 20.000 besøkere og det blir en stor folkfest med leker, musikk og dans. På St. Hans aften dekkes det til stor buffé på Strand restaurang. Fra Leksand Camping & Resort er det rundt 25 minuter gangavstand til den store midsommerfeiringen i Gropen. På midtsommeraften blir det feiring med tradisjonell dans rundt midtsommerstangen og en egen midtsommerbuffet i restauranten. Les mer om midtsommerfeiring i hjertet av Dalarna som du ikke må gå glipp av! 

Men, women and children are holding hands and dancing, wearing traditional folk clothing.

Dalarna - den svenske idyllen

Regionen Dalarna i Midt-Sverige grenser mot Norge i vest. Det kan virke som om Dalarna stikker av med seieren når det gjelder hva vi forbinder med Sverige – det er nemlig her du finner rødmalte hus, den berømte Dalahesten og idylliske innsjøer. Hvis du klarer å se for deg Sveriges største midtsommerfeiring og dype skoger i tillegg, så er du der.

Gå til