Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Muddus Hjortron, Dalarna
Foto: Muddus Hjortron

Oversikt

Lokale delikatesser i Dalarna

Alle vet at deilig mat kan være den avgjørende faktoren som løfter ferien fra god til gull! Her får du tips til ni glitrende gårdsbutikker og småskalaprodusenter i Dalarna som du absolutt bør svippe innom.

Sahlins Struts med delibutikk

Dalarna er en av Sveriges hotspots når det gjelder mat av suveren kvalitet. Her fins det ledende produsenter innen alt fra sjokolade, knekkebrød og sennep, til kjøtt, grønnsaker og øl. Et av de mest forunderlige og familievennlige stedene, er Sahlins Struts.

Gården har 200 strutser som strekker hals alt de orker, en fyldig delibutikk og gårdskafé med strutseeggkake, grillet strutseburger og strutseis til dessert.

Les mer

Visthusboden i Stora Skedvi

Denne lille saluhallen ligger sør i Dalarna, og er et populært sted for foodies og folk som skal fylle sekken før sykkelturen, fisketuren og padleferien. Her selges alt det beste lokale produsenter har å by på under ett og samme tak – for eksempel økologiske egg, poteter, kjøtt, oster og surdeigsbrød bakt i stenovn.

Stedet har også et eget mikromeieri der du kan kjøpe god, gammeldags flaskemelk som kommer fra en bondegård i nærheten.

Les mer

Renbiten – kom tett på den samiske kulturen

Renbiten er en liten, samisk familiebedrift som ligger ved den vakre sjøen Grövelsjön i Norra Dalarna. Gården kombinerer reindrift med småskalaproduksjon, butikk og kafé pluss samiske opplevelser for de som besøker dem. Kjøttet er sertifisert Renlycka, hvilket betyr at det holder høyeste samisk kvalitet. Vit at det er hode til hale som gjelder for alle penga – her får du tak i ferskt, tørket og røkt kjøtt fra hele dyret. Og selvsagt Suovas, en av de mest kjente samiske delikatessene.

Les mer

Muddus Hjortron Kolarbo Gård – B&B i gårdsmiljø

Om du vil ha mer enn en landlig matopplevelse, er Kolarbo Gård midt i blinken. I gårdsbutikken får du kjøpt nydelig konfekt, te, gløgg, marmelade pluss mye mer. Det spesielle er at du også kan overnatte på gårdbutikkens Bed & Breakfast, nyte et måltid i restauranten og våkne til ekte gårdsidyll.

Les mer

Store Lunån - smått men godt!

Stora Lunån er en gammel gård med historie som strekker seg helt tilbake til 1400-tallet. Her ca 2,5 mil utenfor Falun produseres ost og andre godsaker til kaféen. På gården kan du møte fjellkuer, høner, minigris, hester og andre dyr. Her finner du også en hyggelig gårdsbutikk.

Dala Rekodeli/Katarinas Bröd & Kaka - kreativ bakekos!

Bakeriet og gårdsbutikken Katarinas Bröd & Kaka ligger på Katarainas gård ikke langt fra Tällberg ved Siljan. Her er det kreativ bakeglede og hjerte for økologiske råvarer, og gjennom å gi baksten god til til å heve utvikles de god smakene enda bedre!

Rättviks Tunnbrødsbakeri & Handelsbod

Rättviks Tunnbrødsbakeri & Handelsbod finner du midt i Rättvik og selger lokale godsaker som pølser, ost og brød. Her bakes tradisjonelt mykt tunnbrød som på den lokale dialekten kalles "kavelbulle" eller "stitjôr". 

Murboannas - gårdmeieri, kafé og gårdsbutikk

Anna har vokst opp på en liten plass som heter Murbo hvilket er opprinnelsen til navnet Murboanna. Anna har et brennende interesse for ost! Hun driver et eget gårdsmeieri med ostproduksjon og kafé og gårdsbutikk. Her kan du nyte en "fika" med is eller rundstykker med de egenproduserte ostene. Like ved gresser kuene som er opphavet til ostene.

Grövelsjön Fjällbageri

I det lille bakeriet i Gröversjön lages det boller og brød - kun på surdeig, med lang gjæringstid og så få tilsetningsstoffer som mulig. Her finner du franskmannen Maxime som har slått seg ned i Grövelsjön for å utvikle sin barndomsdrøm - nemlig å starte sitt eget bakeri. Klokken 14 går bakeren hjem og lar butikken stå åpen for selvbetjening. Les mer om Grövelsjön Fjällbageri.