Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

UItravasan, Dalarna
Foto: Vasaloppet Vasaloppet

Ting å gjøre

Løp Vasaloppet

Har du fått nok av asfalt? Er du klar for en skikkelig utfordring? Bytt ut halvmaraton og maraton med et ultramaraton i de svenske skogene i Dalarna. Distansen er lenger, men samtidig handler det mindre om slutttiden og mer om å ta seg gjennom løypa i eget tempo. Vil du løpet sammen med vennegjengen, så arrangeres det to forskjellige stafetter. Velg den utfordringen som passer deg!

Ultravasan 90 (90 km) – 17 august
Ditt livs største løpsutfordring går mellom Sälen og Mora. Løypa går i lett terreng, men byr på flere tekniske parter på smale stier såvel som grusveier. 

Ultravasan 45 (45 km) – 17 august
Tøffere enn et maraton, men ikke like lang som Ultravasan 90. Perfekt for deg som vil oppleve vasaloppsstemningen i eget tempo. Gå, tusle eller løp gjennom den vakre naturen i Dalarna. 

Vasastafetten (4,5–15 km) – 17 august
Har møtes bedrifts- og kompis lag. Ti løpere deler på den 90 lange løypen fra Sälen til Mora. Strekkene varierer mellom 4,5 og 15 km.

Vasakvartetten (19,1–24,2 km) – 17 august
Fire løpere deltar i Vasakvartetten som går hele strekningen fra Sälen til Mora. Den første løper 23,5 km, den andre 23,2 km, den tredje 24,2 km og den siste 19,1 km. Banen er kupert og går på skogsveier og stier. 

Trailvasan 30
Velg  selv om du vil gå, jogge eller løpe. Travilvasan 30 er et individuelt løp under ultradistansen. Du har ni timer på å komme deg i mål hvor det da er strekningen og ikke tiden som er utfordringen.

Barnens Vasalopp Löpning
Barnas Vasalopp er for barn opp til 10 år. Lengden på banen er mellom 500 og 1500 meter og lengden på løpet bestemmes utifra alderen på barna. Det blir servert klassisk blåbærsoppa, alle barn får selvsagt gå i mål i den legendarisk Vasaloppsportalen og alle får diplom og medalje.