Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Lysekil Holma Golfklubb, Västsverige
Photo: Lysekil Holma Golfklubb

Aktivitet

Lysekil Holma Golfklubb – Västsverige

Lysekil Holma Golfklubb ligger i hjertet av Bohuslän, bare 1,5 times kjøretur fra Oslo. Hva som møter greenfeespillere? Et moderne golfanlegg med overnattingsmuligheter, og en kombinert park- og skogsbane som går i ett med kystlandskapet ved fjorden Gullmarn.

Banebeskrivelse

Lysekil Holma GK ligger 1,2 mil fra Lysekil, en av Bohusläns livligste småbyer sommerstid. Banen åpnet i 2013, og snirkler seg mellom fjell, vann og store eiketrær. Her kan du spille både tidlig vår og sen høst; den er anlagt etter moderne metoder, og smykker seg blant annet med rødsvingel, USGA-greener og drenering på fairways.

Banens layout passer de fleste spillere; fra hvit tee måler den over 6 300 meter, fra gul tee 5 853 meter, blå tee 5 294 meter og rød tee 4 675 meter. Den karakteriseres av brede fairways og få onduleringer på greenene. Hull 6 peker seg ut som et høydepunkt. Det er et par 3 hull som måler 147 meter fra gul tee. Man slår ut fra en høyde, og det bys på trøbbel både bak green og til venstre i forkant der det er en dam. Hull 10 og 11 utmerker seg også; de måler henholdsvis 565 meter og 585 meter fra hvit tee. Ikke bare er hull 11 et av de lengste i Bohuslän – ofte kommer vinden i spill og byr på ekstra utfordringer selv for langtslående.

Miljø og treningsfasiliteter

Lysekil Holma GK har treningsområde med drivingrange og puttinggreen, og leier ut traller og golfbiler. Klubbhuset rommer en trivelig kafé med uteservering, og på hull 9 er det også en kiosk. Nærheten til havet merkes på alle vis; ved gjestebryggen på Holma Båtklubb er det satt av 2 båtplasser til greenfeespillere. Rett i nærheten av klubben ligger Holma Säteri, en gård med en historikk som skriver seg tilbake til 1400-tallet. Klubben har konferanselokaler, og ved større arrangement bestilles det mat inn fra Munkedals Herregård.

Overnatting

På Lysekil Holma GK kan man overnatte i klubbens eget Bed & Breakfast med seks rom som er plassert ved hull 18. Det fins også 8 oppstillingsplasser med strøm for campingvogner og bobiler. Klubben leier ut sjarmerende hus i ulike størrelser omringet av miljø som minner om Astrid Lindgrens Bakkebygrenda, og samarbeider med hotell i nærheten om greenfee-pakker.

Les mer om Lysekil Holma GK.

Velkommen til golf i Västsverge!