Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Nittsjö keramik, Dalarna
Foto: Visit Dalarna

Reisetips

Made by Dalarna

I Dalarna lever stolte kunst og håndverkstradisjoner som folkedrakter, dalahester og blomstrete rosemaling, side ved side med moderne design.

Gammelt som nytt – mye er laget med inspirasjon fra Dalarnas vakre landskap. Så ta steget inn i verksteder, smier, butikker samt flere atelierer og handle produkter av høy kvalitet.

Jobs Handtryck

Ved Västanvik ved sjøen Siljan. Her trykkes de kjente Jobs-stoffene for hånd. Jobs Handtryck har alltid gått sin egen vei, ikke fulgt strømmen og ikke hoppet på nye trender. På den måten har de lykkes å skape tidløse designklassikere, unike i sitt slag. Her får du kjøpt de flotte tekstilene i et butikkutsalg til fabrikkpris.

Les mer

Nittsjö Keramik

Krukkemakeri med 100 års tradisjon finnes 6 km nord for Rättvik. Nittsjö Keramik produserer en rekke ulike produkter i keramikk. Salg av 2. sortering. En av Sveriges eldste håndverksbedrifter som også inntar topp-posisjonen i landets keramiske kunstindustri.

Les mer

Falu Ljusstöperi

Falu Ljusstöperi har produsert lys på tradisjonelt vis i over 20 år. De håndstøpte lysene egen blandet lysmasse gir en høy kvalitet som gjør at lysene brenner med en vakker flamme og nydelig duft. Besøk butikken i den gamle by-delen Elsborg, i nærheten av Falu Gruva og se forskjellige typer stearinlys i ulike størrelser og farger.

Les mer

Slotts Barbro

Kurbits (rosemaling) og dala-malerier – dekorasjonsmaling i rustikk stil. Slotts Barbro er kunstneren som maler nytt så det ser gammeldags ut. Et uttrykk som har tatt henne fra gården i Dalarna til catwalken i Paris. Hun er også malerikonservator og restaurerer gamle møbler og malerier. Besøk atelieret som holder til i den tidligere stallen på Fjärdsmansgården. Byen heter Fjäkelmyra og ligger ved Dalälvens nordre strand, rett utenfor Borlänge.

Les mer

Käck & Hedbys

Käck & Hedbys Smidesbolag ble grunnlagt i 1922 i Leksand.Opprinnelig ble det her produsert bruksgjenstander til landbruket men nå lages det vakre lysestaker, værhaner og lysekroner. Gustaf Ankarcronas berømte "Tuppstake" lages nå hos Käck og Hedby. Som besøkende er dere velkommen inn i smia for å se hvordan de vakre gjenstandene blir til og butikken tilbyr produkter til fabrikkpriser. 

Les mer

Sätergläntan

Sätergläntan ved Insjön er et utdannelsessted og møteplass for sløyd og håndverk. Sätergläntan arrangerer kurs i sløyd og håndverk samt kunst- og kulturutdannelse. Form og kultur med fokus på smiing, søm, tre, stoff og andre spesielle håndverksteknikker. Det finnes i tillegg en butikk og kafé. 9 - 11. august arrangeres Täljfest på Sätergläntan. Workshops, demos, foredrag; med fokus på treverk og spikking. Hit kommer fantastiske tømrere fra Sverige, Europa og USA for å dele sin kunnskap og glede til tømrerfaget. 

Les mer

Samisk håndverk

Renbiten er en liten familiebedrift med egen reindrift, butikk med kafé og en mengde ulike guidede turer innenfor samekulturen. Renbiten sitt kjøtt er sertifisert i henhold til "Renlycka", et kvalitetsstempel for kjøtt produsert av samer. I tillegg er de Sampi Experience som kvalitetssikrer ekte samiske opplevelser. I butikken finnes eksklusiv samisk kunst og håndverk, eget produsert reinkjøtt, vilt, horn og andre vakre gaver.

Les mer

Britta i Dalarna 

Kunsteren Britt-Marie Nilsson "BRITTA I DALARNA" løfter Kurbits(rosemaling) til et nytt nivå. Hun er kjent for utfordrende og vakre verk som er laget med tradisjonelle metoder. Britt-Marie Nilsson fra Mora har røtter og kunnskap om Dalarnas folkekunst og formtradisjoner, rosemaling og dalahest-maling. Med sin kunnskap lager hun sine egne tradisjoner hvor hun blander dalamaleriene sitt penselhåndtverk med grafisk kalligrafi. Britta skaper Modern Kurbits innen design og innredning som er inspirert av nåtiden. 

Les mer