Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Ting å gjøre

10 anbefalte ting å gjøre i Malmö

Besøker du Malmö for første gang? Da syntes vi at du skal se nærmere på disse severdighetene. Det finnes både spaserturer og sykkelturer som byr på både gammelt og nytt. Og hvis du trenger en kaffepause eller en dukkert - så finnes det også muligheter for dette.
01. Västra Hamnen, Turning Torso og Stapelbäddsparken
Foto: Werner Nystrand

Du ser det mest sannsynlig på lang avstand, men ta deg også tid til å se dette flotte landemerket på nært hold. Turning Torso er hele 190 meter høyt og dreier seg 90 grader fra bunnen til toppen. Torsoen er en del av Västra Hamnen, som virkelig er verdt en gåtur med sine koselige smug, interessant arkitektur og fine badesteder.

Her finnes også skateanlegget Stapelbäddsparken, som med sine 2000 kvm er et av Europas største. Prøv en tur på skateboard eller en klatretur i Boulderparken, Nordens eneste klatrepark med klippevegg. Eller hygg deg med å kikke på alle de stilige triksene som gjøres her.

02. Lilla Torg
Foto: Werner Nystrand

Torget ligger koselig til, midt i byen, og har mat og drikke for enhver smak. På Lilla Torg møtes man gjerne over en frokost, en kaffe eller en drink. Om sommeren forvandles torget til én stor uteservering. For mange er Lilla Torg en naturlig start på kvelden, ettersom noen av Malmös mest populære nattklubber ligger rett i nærheten.

03. Malmöhus Slott og Slottsparken
Slottsparken, Malmö
Foto: Werner Nystrand/Malmö Turism

På Malmöhus Slott, som er Nordens eldst bevarte renessanseslott, finner du også Malmö Museer. Utstillingene forteller om historie, teknikk, sjøfart og natur. Du kan stige ombord i en ekte U-båt eller se fisk og orm i øynene på det nye akvariet. Malmö museer: Åpent 10-17 alle dager. Entré 40/20 kroner. Fri entré til og med 19 år.

Rett ved siden av ligger Slottsparken med store gressarealer til lek og piknik, en sjarmerende hagekafe, fine dyrkede områder, kanaler og lekeplasser.

04. S:t Petri Kirke

S:t Petri kirke er Malmös eldste bygning og ble grunnlagt allerede i starten av 1300-tallet. Ta en titt inne og bli imponert over den staselige bygningen, eller for å overvære en gudstjeneste eller konsert. Kirken har åpent daglig, fri entré.

A man and a woman are walking outside and past the orange sign of the Moderna Museet in Malmö.
05. Moderna Museet
Moderna Museet, Malmö
Foto: Miriam Preis/imagebank.sweden.se

Moderna Museet viser utstillinger med både kunst fra 1900-tallet og spennende nåtidskunst. Her arrangeres regelmessig også familieworkshops og familieomvisninger, hvor barn er spesielt velkomne. De flotte lokalene fra 1901 ble opprinnelig brukt av Malmö Elektricitetsverk. Åpent tirsdag-fredag 11-18 og lørdag-søndag fra 11-17, mandag lukket. Fri entre!

06. Kallbadhuset og Ribergsborgsstranden
Foto: Werner Nystrand

På Ribergsborgs Kallbadhus kan du nyte den vedfyrte badstuen og det salte nakenbadet året rundt. Badet har separat dame- og herreavdeling, så det er ikke behov for badetøy. Det er godt med plass på bryggene til å nyte solen og det finnes også en populær restaurant på stedet. I tillegg ligger det fint til ved Ribersborgs sandstrand, som fylles med badeglade besøkende, når det er bra vær. Om sommeren kan du også danse, spille sandvolleyball, kjøre rollerblades og mye annet langs den populære strandpromenaden. Kallbadhuset er åpent alle dager, året rundt. Entré til badet koster 65 kroner, barn opp til 7 år kommer inn gratis.

07. Möllevångstorget og Folkets Park
Möllevångstorget, Malmö
Foto: Werner Nystrand

I Malmö er 174 land representert, og det kan merkes på Möllevångstorget og i kvartalene rundt. Her finner du alt det du trenger for å tilberede eller spise mat fra alle verdenshjørner. Restauranter, torghandel og en rekke små internasjonale matbutikker.

Rett ved siden av, i Folkets park, møtes og samles Malmöboerne. Parken er hjemsted for byens beste klubbscene, et kulturhus, et dansested og uteserveringer til voksne, og lekeplass, terrarium og eventyrgolf for barna. Her kan man også nyte en herlig piknik på gresset, plaske i sjøen og kose seg og slappe av. Hvis du er heldig, kan du også få med deg en fotballkamp på storskjermen utendørs. Folkets park er åpen alle dager året rundt. Fri entré til parken.

08. Malmö Live
Foto: Adam Mørk

Et helt kvartal med kultur! Malmö Live består blant annet av konserthus, kongressenter, hotell og restauranter. Stikk en tur forbi for å se de flotte bygningene og ta gjerne en titt inn, hvis du har mulighet for det. Og som prikken over i`en – gå på en konsert i Sveriges fineste konserthall.

09. Katrinetorps Landeri
Katrinetorps Landeri, Skåne
Foto: Carolina Romare

Fint herregårdsmiljø fra 1800-tallet med velduftende roser, kjøkkenhage, engelsk park, vindyrking og drivhus med butikk. På Katrinetorps Landeri finner du også skikkelige perler i form av utstillinger og en hyggelig restaurant med uteservering. Katrinetorp ligger noen kilometer syd for Malmö og nås med sykkel, bil eller buss. Åpent året rundt, se tider på websiden. Gratis entré, når der ikke er marked eller andre arrangementer.

10. Emporia
Foto: Fredrik Johansson / Malmotown.com

Shop i vei på et av Nordens største shoppingsentre. På Emporia finner du mote, boliginnredning, sportsbutikker, ja, alt fra italienske merkeklær til Myrorna og Clas Ohlson. I pausene kan du drikke kaffe, ta en matbit, få neglene fikset eller få håret nyfrisert. Emporia ligger i den nyoppførte bydelen Hyllie, noen minutters togreise fra Triangeln eller Centralstationen. (PS. Husk å kjøp billett før du går på toget). Åpen alle dager klokken 10-20.