Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

SK Mat & Människor, Göteborg
Foto: Thomas Yeh/Göteborg & Co

Oversikt

Mat & drikke i Göteborg

Göteborg har alt fra sjarmerende kaféer, til topp kroer som serverer husmannskost og flotte gourmetrestauranter.

Byen er et gourmetparadis for folk som elsker sjømat. Og det er ikke begrenset til flotte spisesteder. I Göteborg finner du sjømat på hvert eneste gatehjørne, og derfor kalles byen for Sveriges hovedstad for ferske skalldyr.

I tillegg til fisk og skalldyr har nærområdet mengder av sesongprodukter av vilt, bærsorter og meieriprodukter. Kokkene verner om sine råvarer, bruker mye lokalt produsert og økologisk mat finner du også mye av. Kokkenes moderne matlaging tar vare på svensk tradisjon som igjen kombineres med nye smaker og idéer fra hele verden.

I Göteborg er det å ta en fika, altså en kaffekopp, både smart og godt. Byen er proppfull av supre kafeer, hvor man får med seg litt av byens sjel når en sitter på en sjarmerende fortauskafé og nyter livet.

Velkommen til Göteborg – en storby for matelskere.

Les mer

22 tips til spennende restauranter i Göteborg

Finn din favoritt restaurant i Göteborg. I Göteborg finnes det et enormt utvalg av fantastiske restauranter, utesteder, kaféer og barer. Vi har forsøkt å finne frem våre beste tips til anbefalte restauranter, kroer og barer du bør besøke når du er i Göteborg.

Les våre tips

People enjoy drinks and food at a crowded Cafe Magasinet in Gothenburg. The interior is stone floor, brick walls, a glass ceiling and the space is full of green plants.
i
Foto: The Curious Pear
Kafé magasinet er et behagelig sted å nyte noe godt å spise og drikke.
Foto: The Curious Pear

Fem supre Göteborg-måltider for barnefamilien

Glade barn betyr glade foreldre. Da spiller maten en stor rolle. Göteborg har flere spesialiteter som faller i smak hos både barn og voksne, fra gigantiske kanelboller til spennende gatemat.

Les mer

i
Foto: Anna Hållams
Nyt deilig street food på Jinx i Magasinsgatan i Göteborg
Foto: Anna Hållams