Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Crowds of people at an outdoor night club in Stockholm.
Trädgården, Stockholm
Foto: Tove Freiij/imagebank.sweden.se

Oversikt

Musikk i Stockholm

Stockholm er en av verdens ledende musikkbyer, og musikkfenomener som ABBA, Avicii og Spotify ble født her. Byen tiltrekker seg også musikktalenter fra hele verden.

Folk kommer hit for å bli inspirert, og for å skape og spille inn ny musikk. Stockholm har også musikkopptredener som byr på alt fra små og intime konserter i barer og utesteder med internasjonale DJs, til verdensberømte artister på store konsertarenaer og festivaler med det siste innen pop, rock, elektronisk og klassisk musikk.

Abba the Museum

Gå inn, dans ut! Musikken, klærne, tekstene, musikalene og filmene om denne svenske verdenskjente pop-gruppen er alt utstilt på ABBA the Museum. I tillegg har også annen svensk pop-musikk blitt tildelt et eget spesialområde i museet: "Swedish Music Hall of Fame". Museet er moderne, interaktivt og – selvsagt – en skikkelig musikkopplevelse. Adresse: Djurgårdsvägen 68.

Fasching

En legendarisk jazzklubb med konsertlokale, klubb, restaurant og bar som ligger sentralt i Stockholm. Fasching har siden starten i 1977 vokst til å bli Skandinavias største arrangør av jazz. Hit kommer de enda ukjente talentene, de største stjernene og legendene. Her blomster improvisasjonskunsten!

Debaser Strand

Debaser Strand er et populært konsert- og klubblokale nede ved vannkanten på Hornstulls Strand. Her kan du nyte en konsert eller danse nesten hver dag, hele uken. Under samme tak finnes også den mexikanske restauranten Calexico´s og Bar Brooklyn, som serverer Amerikansk øl og klassiske amerikanske retter. Adresse: Hornhults Strand 9.

Södra Teatern

Ta trappene fra Södra Teatern på Mosebacke og stig opp på terrassen som tilbyr en fantastisk utsikt over Stockholm! Baren innendørs er like spektakulær, med sin originale dekor fra det forrige århundre. Nyt levende musikk flere ganger i uken med en bra miks av ulike sjangere. Adresse: Mosebacke Torg 1-3.

Stampen Jazzpub

Stampen er en koselig pub som tilbyr noe for enhver smak. Musikkentusiaster innen swing, dixie, trad, blues og 50- og 60 talls rock – alle samles her. Med to etasjer, to scener og to barer er dette stedet definitivt et sted å besøke hvis du er musikkinteressert. Live musikk spilles hver dag. Adresse: Stora Nygatan 5.

Kungliga Operan

Kungliga Operan har vært Sveriges nasjonale scene for opera og ballett siden 18. januar 1973. Du kan besøke Kungliga Operan og operahuset for en forestilling, en guidet tur – eller du kan gjøre begge deler. Adresse: Gustav Adolfs torg.

Stockholms Konserthus

En av Sveriges arkitektonisk mesterverk i neoklassisk stil. Konserthuset var bygget spesielt til å huse Kungliga Filharmonikerna. Denne konsertarenaen i verdensklasse huser også den årlige Nobel Prize Award Ceremony og Polar Music Award. Adresse: Högtorget.

Pet Sounds

Denne legendariske platebutikken har et rykte som brer seg langt utover de svenske grensene. Musikkelskere kan fryde seg over et stort utvalg av vinyl, men musikkstiler som sprer seg fra indie og rock til jazz, techno og elektronika. Pet Sounds kjøper også inn second-hand vinyl og har en egen nettbutikk. Adresse: Skånegatan 53.

Trädgården/Under Bron

Den legendariske utendørsklubben Trädgården er stedet å dra til dersom du ønsker å oppleve genuin festival-atmosfære. En blanding av berømte og "up-and-coming" DJs spinner house og techno låter hele natten. Når sommeren er over blir klubben omgjort til innendørsklubb, Under Bron, som byr på en kreativ og livlig atmosfære.

Stockholm Song Writing Camp

Her møtes låtskrivere og produsenter fra hele verden. Det som gjør Stockholm Song Writing Camp forskjellig fra andre camper er det faktum at arrangørene ikke krever noen publiseringsrettigheter; alt som lages her tilhører låtskriverne selv.

Swedish Music on Spotify

Musikkstrømmetjenesten Spotify ble grunnlagt av Stockholmeren Daniel Ek. Her kan du bli inspirert av to ulike spillelister: Swedish artists: Inneholder de mest populære svenske artistene. Music by Swedes: Inneholder musikk som enten er skrevet av eller produsert av en svenske.

Bli bedre kjent med Stockholm her.

Velkommen til Stockholm!

Stockholm – Sveriges vakre hovedstad

Stockholm er en by med kontraster. Trender innen musikk, design, fashion og teknologi er født her, og verdensomspente innovasjoner er oppfunnet her. Hovedstaden har også en rik historie bestående av spennende arkitektur, museer, slott og den middelalder-urbane kjernen i Gamla Stan.

Gå til