Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Nääs Slott, Västsverige
Foto: Beatrice Hjort

Ting å gjøre

Nääs Slott – Västsverige

Nääs Slott & Slöjdseminarium er et sentrum for sløyd og håndverk. Slottet ligger på en liten odde, like utenfor Göteborg og er en unik blanding av natur og kultur i grenselandet mellom storby og landsbygd.

Nääs Slott er i dag et nasjonalt bygningsminne og en av landets største arrangører av kurs i sløyd og håndverk. Her kan du gå guidede turer, bo, spise og drikke godt. Du kan også besøke kunsthåndverksgalleriet eller gå en tur i det vakre naturreservatet Nääs Backar med store grøntområder og urørt natur.

Nääs er også det perfekte stedet for konserter, arrangementer og kaffeutflukter. SVT:s store dramasatsning "Vår tid är nu" har hatt Nääs som en av sine innspillingsplasser. Her kan du se interiørene fra TV-serien!

Urørt historie

Å besøke Nääs Slott er som å stige rett inn i 1800-tallet. Siden 1898, da slottets siste private eier August Abrahamson døde, er ingenting forandret. Tekoppene står fremdeles oppdekket i den røde salongen og i den mer private delen av slottet er sengene fortsatt redd opp.

En ekstra dimensjon får stedet av at det spiller en så stor rolle i Selma Lagerlöfs berømte bok "Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige", hvor et helt kapitel beskriver livet på Nääs i skiftet mellom 1800- og 1900-tallet.

Velkommen til et slott i Västsverige!

Les mer om Nääs Slott