Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

På sykkeltur, Västsverige
Foto: Roger Borgelid

Oversikt

Naturopplevelser i Västsverige

Det er noe magisk med Västsverige og den varierte og utrolig vakre naturen her. Vi guider deg til de beste opplevelsene.

Er du på jakt etter spennende naturopplevelser er virkelig Västsverige et bra sted å utforske. På reise gjennom regionen kan du oppleve Västergötlands vakre sletter, berg og skoger, glatte granittklipper og sjarmerende fiskevær i Bohuslän, samt dype skoger og mange innsjøer i Dalsland.

Naturen inspirerer til aktivitet og eventyr og du møter kontraster og forskjeller i de ulike delene av regionen. Dette er steder som bør oppleves – året rundt!

Utforsk de flotte omgivelsene til fots, på sykkelen eller til sjøs.

Velkommen til Västsverige!

Padling i vakre Dalsland

Dalsland er som skapt for padling med sine tusentalls innsjøer. Bli en del av naturen når du tar deg nesten lydløst frem uten å skremme dyrelivet rundt deg. Dalsland ligger i kort avstand fra Norge, og er perfekt for deg som vil boltre deg i Europas beste padlevann.

Les mer om padling i Dalsland

i
Foto: Roger Borgelid
Opplev vakre Dalsland i en kano.
Dalsland, Västsverige |
Foto: Roger Borgelid

Sykkelturer i Västsverige

I Västsverige er avstanden kort mellom kyst og skjærgård, rå villmark, Dalslands kanal og Göta kanal. Brede sykkelveier og oppmerkede stier viser vei gjennom naturlandskapet!

Les mer om sykkelturer i Västsverige

i
Foto: Göran Assner
Spennende sykkeltur på klippene.
Västsverige |
Foto: Göran Assner

Øyhopping i Bohuslän

Skjærgården i Bohuslän er elsket av mange nordmenn - og utgjør hoveddelen av hva som i folkemunne omtales som "Svenskekysten". Men var du klar over at den er lett tilgjengelig også for dem uten egen båt?

Les mer om øyhopping i Bohuslän

i
Foto: Jonas Ingman/West Sweden
Fyrtårn i Bohuslän, Västsverige.
Foto: Jonas Ingman/West Sweden