Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Nordens Ark, Västsverige
Foto: Linda.Svensson/Nordens Ark

Ting å gjøre

Nordens Ark dyrepark – Västsverige

Nordens Ark er en dyrepark der du får nærkontakt med et 80-tall av verdens utrydningstruede dyrearter. Naturen og muligheten til å se dyr som ulv, snøleopard og amurtiger har gjort dyreparken til et av Bohusläns mest populære besøksmål.

Dyr og natur

Nordens Ark bedriver avl, fôring, forskning og utdanning for å spre kunnskap om biologisk mangfold og bevare utrydningstruede dyrearter, samtidig som det er et populært besøksmål. Her får du nærkontakt med dyr og natur og kan oppdage dyreparken på egenhånd eller velge en av de mange guidede opplevelsene. Hvorfor ikke gjøre opplevelsen ekstra spennende gjennom å spise med ulver, lære deg om naturfotografering eller følge en dyrepasser på jobb en dag.

Nordens Ark er oppdelt i tre områder; den Vilda parken, Lantgården og Ekoparken. I Vilda parken finner du ville dyr som amurtiger, snøleopard, pallaskatt, jerv, gaupe, ulv og rein. Her finnes også Våtmarken med fugler og Våtmarkshuset med amfibier. På Låntgården finner du nordiske raser og i Ekoparken gjenskapes 1700- og 1800-tallets åpne, arktiske landskap som var preget av beitende dyr. Her kan du også gå på merkede stier i variasjonsrik natur.

Alle innhegninger på Nordens Ark er bygget for dyrenes beste. For å få så mye ut av besøket som mulig anbefaler vi at du utruster deg med en kikkert og en god porsjon tålmodighet. Dyrene finnes der, men kan i blant være godt kamuflert og litt vanskelig å få øye på.

Mat og overnatting

For deg som vil få den totale Nordens Ark-opplevelsen finnes det overnatting på Hotell Nordens Ark. Entré til parken inngår i romprisen både ankomstdagen og avreisedagen. Frokost og Wi-Fi inngår. Her finnes både enkelt-, dobbelt-, og familierom. Vakkert beliggende rom, med dyr og natur rett rundt hjørnet. I hotellets restaurant kan du alltid bestille en varm lunsj eller kanskje bare ta en kopp kaffe. I sommersesongen er det dessuten åpent for servering i Varghuset og på Lantgården.

Les mer om Nordens Ark.

Velkommen til Västsverige!

Velkommen til Västsverige

Västsverige byr på en herlig miks av storbyliv, naturopplevelser, mat i verdensklasse og et bredt spekter av spa- og golfanlegg. Västsverige er kontrastenes region med variert natur. På reise gjennom regionen kan du oppleve de åpne slettene i Västergötland, glatte granittklipper og sjarmerende fiskevær i Bohuslän, samt dype skoger og mange innsjøer i Dalsland.

Gå til