Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Nordiska Akvarellmuseet, Västsverige
Foto: Nordiska Akvarellmuseet

Ting å gjøre

Nordiska Akvarellmuseet — Västsverige

Legg utflukten til spektakulære Nordiska Akvarellmuseet - et kulturelt knutepunkt for kunst, aktiviteter og god mat.

Opplev kunst i verdensklasse, lytt til interessante samtaler, nyt en konsert eller spis god mat. Nordiska Akvarellmuseet har alt, og enda litt mer. Dette er stedet du bør legge familieturen til, enten det er for en dag eller en hel helg!

Fra Oslo er raskeste ruten til Nordiska Akvarellmuseet E6 mot Gøteborg til du kommer til Stenungsund. Kjør gjennom Stenungsund og over til Tjörn, og fortsett til vestsiden av øya til Skärhamn. Kjøreturen tar i overkant av 3 timer, men hvis du ønsker å benytte deg av kollektivtransport må du belage deg på en litt lenger reisevei med noen bytter underveis. 

Et kunstmuseum som tilbyr alt

Siden begynnelsen av år 2000 har Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn vist kunst i verdensklasse fra kunstnere som Salvador Dali og Bill Viola, i tillegg til svenske favoritter som Elsa Beskow og Lars Lerin. Felles er at de alle bruker akvarellteknikker i sin kunst på ulike måter. Ønsker du å komme tettere på utstillingene, kan museets guider gi deg et personlig innblikk i kunsten og kunstnerne som er presentert. 

Nordiska Akvarellmuseet har også et stort kulturelt program, hvor det organiseres konserter, teater, dans, film, forelesninger og mer. Her vil du finne noe for enhver smak, så sjekk hva som skjer dagen du velger å besøke. På museets åpne verksted kan du trekke deg tilbake og finne roen med malekosten. Det koster bare 10 kroner for å få lånt materiale du trenger, så hva med å la hele familien vise sine kunstneriske ferdigheter? Eventuelt kan du prøve deg på et av verkstedets flere kurs hvis du ønsker å lære deg en maleteknikk eller to!

Bli kjent med Albert Åbergs mor

De fleste barn kjenner godt til Albert Åberg (som han heter på norsk) – Gunilla Bergströms litterære figur som bor sammen med pappaen sin og den oppdiktede vennen Skybert. Her finnes høyblokka som Albert bor i, det skumle monsteret, helikopteret og karakteristikker fra bøkene.

Ikke la sjansen gå fra deg til å komme tett på en av Sveriges mest elskede og anerkjente bildebokskapere! 

Sett av tid til annen moro på Skärhamn

Skärhamn kan i tillegg til kunst, by på mye annen moro for deg og familien. Med sine små butikker, deilige restauranter og kafeer, strand og turstier vil oppholdet gi deg næring til sjelen.

Et steinkast fra Nordiska Akvarellmuseet finner du Gråskär badeplass. Dette er en barnevennlig sandbukt med gressarealer, volleyballbane, stupetårn. I tillegg har du brygger som er perfekt for krabbefiske, så her kan du få med hele familien eller vennegjengen på en krabbefiskekonkurranse!

Liker du å gå tur bør du ta beina fatt på Toftenäs vandringsled. Stien ligger på Toftenäs halvøy, en oase i Skärhams umiddelbare nærhet, og halvøya er et naturskjønt område med en stort mangfold av både planter og dyr. Her følger du bøndenes gamle sti mellom velpleide marker og hager, og med oransje fargemerking finner du lett fram. Langs stien er det mange porter og grinder som du må gjennom, og sjansen er stor for at du møter både hester, sauer og kyr - så husk å lukke portene etter deg! 

Blir du sulten av alle aktivitetene kan du nyte et deilig smørbrød på kafeen og galleriet Södra Hamnen 31. Her bør du prøve deres varme sjokoladedrikk med hvit eller mørk sjokolade! Kafeen serverer også supper, paier, salater og gode kaker fra lokale bakerier, så her er noe for alle. 

Flere spisesteder i Skärhamn og på Tjörn finner du her

Bli over natten

Vil du bli over natten, kan du spasere fra Nordiska Akvarellmuseet til Hotell Nordevik på 10 minutter. Her trer du inn i en 50-talls atmosfære som har 12 ulike rom med originale interiørdetaljer som har vært i huset siden 1952. Hotellet holder mange arrangementer, alt fra quiz og trubadurkvelder, til større begivenheter knyttet til St. Patricks Day og oktoberfest. Har du en badenymfe i deg ligger hotellet med kort gangavstand til sjøen, hvor du kan svømme fra sandstranden eller hoppe fra høye klipper.

Flere overnattingsmuligheter i Skärhamn finner du her


Velkommen til Västsverige

Västsverige byr på en herlig miks av storbyliv, naturopplevelser, mat i verdensklasse og et bredt spekter av spa- og golfanlegg. Västsverige er kontrastenes region med variert natur. På reise gjennom regionen kan du oppleve de åpne slettene i Västergötland, glatte granittklipper og sjarmerende fiskevær i Bohuslän, samt dype skoger og mange innsjøer i Dalsland.

Gå til