Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Öijared Resort, Västsverige
Foto: Öijared Resort

Ting å gjøre

Öijared Resort – Västsverige

Velkommen til Öijared - Sveriges største golfanlegg. På den naturskjønne halvøyen mellom innsjøene Mjörn og Sävelången ligger Öijared Resort.

Rett utenfor Göteborg finner du Öijared Resort med hele tre 18-hullsbaner på ett og samme sted! Eget hotell? Ja, selvsagt! Öijared tilbyr golf i særklasse på sine tre 18 hullsbaner. Ingen andre steder i Sverige finner du mer variert golf på ett og samme sted. Her kan du også bo på banens nye hotell som ligger i direkte tilknytning til alle tre banene.

Da Nya Banan sto klar i 1970, ble Öijared Sveriges første klubb med 36 hull. Gamla Banan ble reåpnet i 2009 etter renovering. Ambisjonen på Öijared er at Gamla Bana skal være en av Västsveriges beste når det gjelder både design og spillkvalitet. Opprinnelig ble Gamla Banan innviet i 1960, men det er altså den anerkjent arkitekten Pierre Fulke som holdt pennen da den ble designet på nytt i 2009.

På Parkbanan finnes flott utsikt over sjøen Mjörn, og hull 1 der tee-stedet er på klubbhusets gresskledde tak er intet mindre enn spektakulært. Vil du bli bedre kjent med naturområdene rundt klubben, er dette absolutt en runde verdt å gå. Hullene er relativt korte, og passasjene trange. Dette er en Pay & Play bane som er åpen for alle.

På toppen av det hele finnes også en korthullsbane på 9 hull som er åpen for alle uansett handicap. Den er ideell i forbindelse med trening på nærspill.

Les mer her.

Golf i Västsverige

Västsverige er kjent for den idylliske kyststripen fra Strömstad nedover mot Göteborg, men regionen er mer enn skjærgårdsperler. Her finnes nemlig også en rekke ulike golfbaner.

Gå til