Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Jul i Göteborg, Liseberg, Göteborg
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Reisetips

Opplev julebyen Göteborg

Med millioner av julelys, julemarkeder, Jul på Liseberg og en fantastisk atmosfære blir Göteborg gjort om til en herlig juleby. Dra hit i desember og nyt magisk korsang, alle julens smaker og en stemning som du ikke finner noen andre steder. Julebyen Göteborg åpnes 29. november og varer frem til 6. januar.

Julemarkeder i Göteborg

Kom i julestemning i Norges nærmeste storby - Göteborg. Å gå på julemarked i Göteborg er både hyggelig og stemningsfullt. Her finner du alt fra hjemmstrikkede ullsokker til honning og delikatesser. Vi garanterer at du får den gode julestemningen! Utover Sveriges største julemarked på Liseberg finnes det flere tradisjonsrike julemarkeder i og rundt Göteborg. I den gamle bydelen Haga og på Gunnebo Slott er det fantastisk stemning med juledufter, håndverk og annerledes julepresesanger. 

Se oversikt over julemarkedene i Göteborg

Julebord når det er som best

Juleskinke, posteier, ribbe og sild i alle former - det svenske julebordet er virkelig noe spesielt. I Göteborg kan du ha julebordet på alt fra Michelin-restaurant til skjærgårdsbåt. Det som gjør julebordet i Göteborg til det lille ekstra er nærheten til havet som gjør at kokkene er ekstra sjenerøse når det kommer til fisk og skalldyr. Skal du noen gang prøve et svensk julebord? Da bør du gjøre det i Göteborg. 

Julekonserter

Opplev stjernefylte julshow og harmoniske julestemmer

Nyt tonene fra Den syngende julegranen og mange andre julekonserter når du er i julebyen Göteborg. Om du ønsker show eller en mer rolig konsert i fantastiske bygg finner du det i Göteborg. 

Sverige har en sterk kortradisjon og under julebyen flytter sangen ut i gatene. Opplev koret Den syngende julegranen på Kungsportsplatsen fra den 29. november til 22. desember. 

Se alle julekonserter i Julebyen Göteborg

Shopping i julebyen Gøteborg

Gøteborg pynter seg i all sin prakt i førjulstiden, med spektakulær utsmykking, lysdesign og en eventyrlig stemning. Byen er ikke altfor stor og er dermed ganske oversiktlig – med andre ord perfekt for juleshopping.

I Gøteborg kan dere shoppe mote, interiør, antikviteter og vintage – ja, alt mellom himmel og jord! Besøk det enorme varehuset Nordstan, rusle langs paradegaten Avenyn eller finn unike kupp i bydelen Haga. Vindusshopping er spesielt fint på denne tiden av året, da butikkene har juleutstillingene på plass.

Jul på Liseberg

Av alle julemarkedene i Västsverige er det ingen som slår jul på Liseberg, som arrangeres fra 15. november til 30. desember. Fornøyelsesparken er ikke bare Skandinavias største, men kan også skilte med det største julemarkedet i hele Sverige! Hele Liseberg forvandles til et fantastisk glitrende juleeventyr, med en magisk julestemning dere vil huske i lang tid.

Her kan dere vandre rundt i den varme gløden fra de 80 julebodene med lokalproduserte julevarer som skinner i kapp med de fem millioner julelysene som er hengt opp for anledningen. I tårnet ligger et mer moderne julemarked, med både kjente og unike utstillere. Kanskje dere finner årets julegaver?

Julebord serveres ikke på mindre enn fem av Lisebergs restauranter - fra den vegetariske The Green Room til klassiske Hamnkrogen. 

Flere av parkens attraksjoner er åpne og i klassisk julestil kan dere blant annet leie skøyter og gå på isbanen. Her vises også et fantastisk isshow. Familiens minste kan dra på skattejakt, se et magisk lysshow, besøke Kaninlandet og levere ønskelisten til julenissen. Jul på Liseberg er garantert moro for både store og små!

Opplev de svenske juletradisjonene

Den svenske julen er en blanding av kristne og urgamle nordiske tradisjoner. En av de aller mest tradisjonsrike og spesielle er Luciafeiringen den 13. desember. Orden Lucia kommer fra det latinske ordet lux, som betyr lys, og rundt i byen, på arbeidplassen og i kirkene kan Luciatoget oppleves. Å oppleve et svensk luciatog er en blanding av lys, sang og tradisjon som skaper en fantastisk opplevelse.

Hold deg oppdatert her

Göteborg – Norges nærmeste storby

Göteborg er Sveriges nest største by og tilbyr supre shoppingmuligheter, koselige kafeer, flotte museer, restauranter i verdensklasse, en nydelig botanisk hage, morsomme familieattraksjoner, og ikke minst en skjærgård du aldri har sett maken til!

Gå til