Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Christmas market at Alsters herrgård, Värmland
Foto: Alsters Herrgård

Reisetips

Opplev tradisjonsrike julemarkeder i Värmland

Ønsker du en ekte julestemning, bør du ta turen rett over grensen til en av de mange stemningsfulle julemarkedene i Värmland. Her finner du garantert julestemningen og kanskje også noen unike julegaver.

I Värmland er det ofte mye snø i førjulstiden, så rammen rundt julemarkedene kunne ikke blitt bedre. Du bør også oppleve førjulsstemningen i Värmlands hovedstad Karlstad, hvor butikkene bugner av gode juletilbud. I tillegg kan du handle alt du trenger til julen på veien hjem.

De beste julemarkedene i Värmland

Det er mange koselige julemarkeder i Sverige, og mange av dem finner du i regionen Värmland. Her har vi plukket ut fire av de mest kjente, som alle er godt besøkte med lange tradisjoner.

Julemarked på Ransäter

17. november på Ransäter Hembygdsgård

Julemarkedet på Ransäter Hembygdsgård er kjent for å være spesielt stemningsfullt med mange boder og stands, og med mange aktiviteter for hele familien. Her kan du i ro og mak vandre rundt blant julemarkedsbodene som blant annet lokker med håndverk fra Värmland-regionen. Hembygdsgårdens handelsbod holder også åpent på julemarkedet. Barna vil stortrives her, og kanskje kommer julenissen og deler ut godteposer? Han pleier å gjøre det på Ransäter.

Julemarked på Skutboudden

24. - 25. november på Brunskogs Hembygdsgård

I slutten av november arrangeres det tradisjonsrike julemarkedet på Skutboudden av Brunskogs Hembygdsforening, den samme arrangøren som hver sommer arrangerer den svært populære hembygdsveckan Gammelvala. På julemarkedet finner du alt som hører julen til og en god porsjon julestemning. Det er boder både ute og inne, åpent bakeri, kaffeservering i Storstugan og julebuffé i den anerkjente restauranten.

Julemarked på Alsters Herrgård

1. - 2. desember på Alsters Herrgård i Värmland

Rett utenfor Värmlands hovedstad Karlstad kan du oppleve det koselige julemarkedet på Alsters Herrgård den første helgen i desember. Her finner du genuint håndverk, lokalproduserte matvarer og mange aktiviteter for både store og små. Julemarkedet på Alsters Herrgård har 70 utstillere som stolt viser fram og selger sine egenproduserte varer. Du kan også ri på ponni, prøve deg som smed i smia, lytte til vakker korsang, og prøve fiskelykken i dammen rett bak herregården.

Juleshopping i Värmland

Det er mange muligheter for juleshopping i hele regionen Värmland, hvor du finner mange små byer med koselige og unike butikker som du ikke finner andre steder. Tar du turen til Karlstad, som er en by med over 90 000 innbyggere, finner du et stort utvalg av butikker – både store kjøpesentre med kjedebutikker og koselige handlegater med unike butikker. Med andre ord noe for enhver smak. Det er selvfølgelig også mange muligheter for fika og restaurantbesøk i Värmlands hovedstad Karlstad.

Hvorfor ikke legge turen innom Charlottenbergs Shoppingsenter på veien hjem for å handle inn til jul? Her finner du over 60 butikker og 2500 gratis parkeringsplasser, og en av verdens største godtebutikk – Gottebiten, samt Nordens største dagligvarebutikk: Hypermat. Du finner også alt du trenger til jul i de 45 butikkene på Töcksfors Shoppingsenter, som i tillegg har en av Sveriges aller største matvarebutikker. Kjøpesenteret har 1100 gratis parkeringsplasser i oppvarmet parkeringshus. 

Uansett hvor du velger å stoppe for å handle på veien hjem er det mange penger å spare på grensehandel. Husk å kjøpe nok julegodter (og den svenske julebrusen ”Julmust”)!

Looking across Lake Fryken is a rainbow, forest, a church steeple and a barn.

Velkommen til Värmland

Regionen Värmland ligger vest i Sverige, og i det vestre hjørnet grenser den til Norge. Her har du det gøy med familien i vakker natur.

Gå til