Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Sommeridyll, Prästön, Dalarna
Foto: Johan Willner/imagebank.sweden.se

Reisetips

Unike aktiviter og opplevelser i vann

Sverige har mange områder ved hav og sjø som byr på fantastiske opplevelser for hele familien. Rundt Göteborg og Stockholm finner du nydelige skjærgård som byr på øyhopping, i Dalsland kan du padle gjennom imponerende slusesystemer, i Värmland kan padle og overnatte på Flåte og ikke i Västsverige og Halland finner du mange beroligende spahoteller rett ved kysten.

Øyhopping i Göteborgs skjærgård

Göteborg har mer enn bare butikker, barer og utsøkte restauranter. Den svenske storbyen er nemlig omkranset av herlig hav som gjør det mulig å kombinere både fredelig natur og myldrende byliv.

Les mer om øyhopping i Göteborgs skjærgård

i
Foto: Emil Fagander/Vastsverige.com
The boat to Styrsö, in the archipelgo of Gothenburg, West Sweden.
Foto: Emil Fagander/Vastsverige.com

Flåteferd på Klarälven – Värmland

Er du eventyrlysten? Bygg din egen flåte, og seil nedover Sveriges største elv - som før den går over til Sverige heter Trysilelven. Klarälven er Sveriges lengste elv, og deler Värmland på midten. Nedover elva finnes det vakker natur, bevere og annet dyreliv. Å reise nedover elva på en egenbygget flåte er en spesiell opplevelse man ikke glemmer med det første, uansett hvor gammel man er.

Les mer om flåteferd i Värmland

i
Foto: Øivind Lund/Visit Värmland
Vlotvaren Värmland.
Foto: Øivind Lund/Visit Värmland

Båtturer i Västsverige

Du trenger absolutt ikke å ha egen båt for å oppleve skjærgården i Bohuslän. Her gir vi deg en kjapp guide til knallgode båtturer hvor du opplever de fineste delene av kysten og kanalene, utsøkte deler av havets spiskammer og ikke minst – de beste fiskehistoriene fra ekte sjøulker!

Se våre anbefalte båtturer i Västsverige

i
Foto: Åsa Dahlgren
Bli med på båttur gjennom slusene på Göta Kanal.
Västsverige |
Foto: Åsa Dahlgren

Surfing i Halland

Halland ligger rett nedenfor Göteborg, og dette er surfernes desiderte paradis. Badebyen Varberg har Sveriges surfestrand nr. 1, nemlig den hesteskoformede Apelviken. For alle som liker surfing, kiting, SUP og andre bølgeaktiviteter er dette stedet å reise til på sommeren. 

Les mer om surfing i Halland

i
Foto: Visit Varberg
Kite-surfing i Halland.
Foto: Visit Varberg