Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Örebro Slott, Örebro
Foto: Domingo Leiva

Oversikt

Velkommen til Örebro

Örebro ligger som en perle mellom Stockholm og Oslo ved bredden av innsjøen Hjälmaren, 32 mil fra Oslo og 22 mil fra Stockholm. Som Sveriges 6. største by er det ikke rart at tilbudet av aktiviteter gjør ett besøk vel verdt turen.

Den koselige bykjernen er konsentrert rund stedets mest kjente landemerke, det ikoniske Örebro slott. Men byen er også kjent for mange andre kulturminnesmerker, arrangementer og shoppingmuligheter. For norske besøkere er det kanskje det by-nære campinganlegget Gustavsvik som er mest kjent. Med sine 5 stjerner og opplevelsesbadet Lost City er Gustavsvik i seg selv verdt ett besøk til Örebro for mange barnefamilier.

Gustavsvik Lost City

Eventyret venter på deg. Kom og utforsk de mystiske ruinene og kast deg ut i noen av de lengste og heftigste vannskliene på Gustavsviks Lost City i Örebro, Sveriges største opplevelsesbad!

Les mer om Gustavsvik Lost City

i
Foto: Lost City
Lost City er en kanskje den mest eksotiske vannparken i hele Sverige. Parken ligger i Gustavsvik i Örebro
Foto: Lost City

Örebro slott

Örebros mektige slott har vært byens midtpunkt i over 700 år. I dag er den gamle forsvarsborgen et moderne og levende slott. Her kan du gå på guidede turer, spøkelsesvandring, teatervisninger og mye annet.

Les mer om Örebro slott

i
Foto: Ove Lundqvist
Örebro slott ligger vakkert til midt i Örebro sentrum
Foto: Ove Lundqvist