Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Örebro Slott, Örebro
Foto: Domingo Leiva

Ting å gjøre

Örebro Slott

Örebros mektige slott har vært byens midtpunkt i over 700 år. I dag er den gamle forsvarsborgen et moderne og levende slott. Her kan du gå på guidede turer, spøkelsesvandring, teatervisninger og mye annet.

At slottet er et populært besøksmål og dessuten et symbol for Örebro er lett å forstå. Det er staselig plassert midt i byen med Svartåns virvlende strømmer rundt omkring. Fra begynnelsen var det en enkel forsvarsborg med fengsler som ble reist på 1300-tallet. Men under 15- og 1600-tallet ble den bygget om til et storslått kongelig palass. En kald plass for krigsfanger, tyver og hekser, men samtidig en praktfull plass for kongeligheter som Gustav Vasa og den svensk-norske kongen Karl Johan.

I dag er slottet en levende attraksjon med visninger, arrangement, utstillinger og messer. For alle barn finnes mange morsomme visninger og muligheten til å arrangere barnebursdag. Hør på fortellinger om kongeligheter, tjenestefolk, fanger og andre historiske figurer. På slottet finnes også Örebros turistbyrå der du kan få hjelp med alt fra kart og informasjon til booking av hotell og ulike arrangement.

Du kan også delta på guided visning av slottet kl. 13.00 hver lørdag og søndag hele året, og flere ganger daglig i sommerperioden. På fredag- og lørdagskvelder er det dessuten skumle spøkelsesvandringer i sommernatten.

Les mer om Örebro Slott her.

Velkommen til Örebro

Velkommen til Örebro

Örebro ligger som en perle mellom Stockholm og Oslo ved bredden av innsjøen Hjälmaren, 32 mil fra Oslo og 22 mil fra Stockholm. Som Sveriges 6. største by er det ikke rart at tilbudet av aktiviteter gjør ett besøk vel verdt turen.

Gå til