Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Sponsored by
Two friends biking in Idre, Dalarna
Photo: Tobbe Nilsson

Aktivitet

På to hjul i Dalarna

Dalarna er et sant sykkelparadis for de som elsker vakker natur! På sommeren har feriestedene Säfsen, Falun, Malung-Sälen, Rättvik, Mora, Idre og Orsa til sammen ca. 180 mil med sykkelstier perfekte for cross country, downhill og avslappende landeveissykling.

Biking Dalarna – et kvalitetsmerke

Biking Dalarna er fellesbetegnelsen for de syv sykkeldestinasjonene nevnt ovenfor. Velger du å sykle på et av disse stedene, kan du være trygg på at du finner bra overnattings- og spisesteder i nærheten, godt oppmerkede stier, pluss gjennomgående høy kvalitet på totalt 95 mil med cross country løyper, 60 mil landeveier, 20 spennende down hill løyper og 32 mil for avslappende fritidssykling.

Falun – kupert terreng og landeveissykling

Falun er Dalarnas største by, og her sitter sykkelkulturen i ryggmargen på innbyggerne. Her finner du Sveriges eneste velodrom, og det kuperte terrenget rundt byen sørger for varierte opplevelser i skog og mark og langs landeveien i mange dager. Hjertet av sykkelsporten finner du ved VM arenaen Lugnet og ved slalåmanlegget Källviken. Sykler til leie og overnattingsmuligheter, samt øvrig servicetilbud finnes ved Lugnet. Det finnes selvsagt også muligheter for overnatting i Falun sentrum. En nyhet sommeren 2018 er Bjursås hvor herlig sykling blandes med setre - eller fäbodar som vi sier i Sverige - og vakre skogslandskap.

Idre Fjäll – sykling med flott utsikt

Når du skal sykle i Idre Fjäll, trenger du bare gode sko, badetøy og en sekk med deilig niste. Området har 6 varierte sykkelstier som passer for både proffer og småbarnsfamilier. Den letteste er merket med grønt, den blå er hakket mer variert og bringer deg gjennom skogslandskap, og den røde byr på en haug med utfordringer. Sykling på Idre Fjäll er først og fremst sosialt – familien kan kose seg i Pumptrack og i skillsområdet med hopp, dropp og balanseøvelser. Alle stiene starter på sentrumstorget der man kan leie sykkel, og heisen går opp i fjellet flere dager i uken.