Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Two people kayaking between the cliffs in the archipelago of West Sweden.
Kajakkpadling i skjærgården i Västsverige
Foto: Alex Vizeo - Loris Monteux

Ting å gjøre

Padling i Västsverige

Västsverige har noen av verdens beste padlefarvann. Er du rå, velger du åpent hav. Er du nybegynner, har skjærgården i Bohuslän 8000 øyer som gir ly for vinden. Sikt deg gjerne inn mot en real kanaltur i Dalslands Kanal også!

Padle kajakk rundt Bohusläns glitrende skjærgårdssamfunn

I 2013 ble Bohuslän kåret til verdens syvende vakreste villmarksområde av CNN. Og du har sikkert hørt om Grebbestad, Fjällbacka, Smögen og Lysekil du også? Skjærgården utenfor disse småstedene består av 8000 øyer som gir super ly for vinden. Mange av øyene har BBQ-stasjoner, og det høye antallet øyer gjør det lett som en plett å padle seg frem til et eget, privat paradis.

Opplev Kosterøyene – Sveriges første marine nasjonalpark

Kosterøyene ligger rett utenfor Strömstad, og er et yndet reisemål for padlere. Ikke bare er øyene en del av Kosterhavets Nasjonalpark, de har også flest soltimer i hele Sverige. Nyt synet av sjøfugl og sel som plasker i vannet, eller ta en velfortjent pause og et måltid på KostersTrädgårdar på Syd-Koster. Bedriften Skjærgårdsidyllen skreddersyr pakker med padling og guiding rundt Kosterøyene.

Foss fremover mot spa, kunst og kulinariske opplevelser

Et flertall av kajakkbedrifter tilbyr guidede turer på noen timer eller flere dager. Et stykke ut fra Fjällbacka, venter Väderöarna og Väderöarnas Värdshus som byr på smakfulle måltider og overnatting. Utenfor Grebbestad kan du prøve deg tangpadling, og flere steder tilbyr også SUP og kyst-yoga. Du kan også padle rundt Orust og Tjörn med et kunstnerisk stopp på Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn. Og du kan padle forbi selkolonier og overnatte på Salt & Sills flytende hotell på Klädesholmen. Eller du kan unne deg en padlepakke fra blant annet Nautopp Kajakcenter,  Upplevelsebolaget, Kajak i Grundsund og Kajaktiv, som alle guider deg trygt og godt frem til kystlinjens beste spahotell og skjærgårdskroer.

Trygt og godt, det er padling i Bohuslän uansett. Du trenger ikke tenke på sterke strømmer, og mange aktører leier ut dobbeltkajakk til barn. Her kan padlere på alle nivåer prøve seg frem, mens de nyter opplevelsen av verdens beste farvann.

Eventyrlig kanopadling i Dalsland

Dalsland ligger i kort avstand fra Norge og er kjent som de tusen sjøers landskap. Hva er det egentlig som er så spesielt med padlingen i Dalsland? Man kan faktisk kalle det "villmark light". I Dalsland har du som kanopadler muligheten til å oppleve naturen vill, nære og ekte – kjenn deg som en ekte eventyrer, finn roen og nyt det avsidesliggende landskapet. Dalslands Kanal er som skapt for padling. Kanalens sjøsystem består av en herlig labyrint av store sjøer med skjærgårdslignende natur. Men ikke bare det, her finner du langsmale sjøer, små fjorder, spennende vassdrag og elver også. Pluss et dyreliv som består av både elg, ulv, rev, jerv og dådyr. Ta en forfriskende weekendtur, eller legg ut på en ferd som tar flere uker. Valget er ditt. Jo lenger du blir, jo mer fascineres du. Og du? Husk fiskekort, her spretter det vilt hele sesongen gjennom.

Les mer om ulike padleopplevelser i Västsverige.

Velkommen!