Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Toppliste

Påskeferie i Sverige

I år kommer påsken sent og hva er vel bedre enn å reise over grensen å få en forsmak på sommeren. Start campingsesongen langs kysten i Västsverige, reis til Örebro og lost city eller hva med tur til Västerås og Sveriges eneste actionbad. Under har vi samlet være tips til hvordan du kan nyte påskeferien i Sverige.
01. Dra på påskeventyr med familien i Västsverige
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Västsverige er det perfekte stedet å oppholde seg i årets påskeferie. Ta turen til en de av mange campingplassene som åpner i påsken og få en deilig forsmak på sommeren. La barna plaske, hoppe og kaste seg ut bassengene og skliene i Arena Skövde, bli med på påskeegg-jakt på Läckö slott eller utforsk Ekspedisjon Bohuslän. Ta turen til Västverige for et herlig påskeeventyr!

Les mer påskeferie i Västsverige

02. Påskeferie i Västerås - Opplev Sveriges eneste actionbad Kokpunkten
Foto: Kokpunkten

I Sveriges femte by venter det flere spennende opplevelser i påsken. Når du er i Västerås er et besøk på sveriges eneste actionbad Kokpunkten nesten obligatorisk. Ved siden av Kokpunkten ligger det unike designhotellet The Steam som har tre restauranter og en avslappende spa-avdeling. 

Les mer om påskeferie i Västerås

03. Reis til Örebro i Påskeferien
Foto: Lost City

Start campingsesongen på Gustavsvik camping, mens barna hopper, svømmer og stuper rundt i det eksotiske badelandet Lost City. Eller ta turen til Örebro slott hvor familien kan bli med på heksevandring rundt på slottet for å finne spøkelset Laban og kle seg opp i gamle klær fra 1300-tallet. 

Les mer om påskeferie i Örebro

04. Opplev familieopplevelsen Kattegattleden
Kattegattleden, Halland
Foto: ateljelena

Kattegattleden ble i 2018 kåret til årets sykkelvei i Europa. Mange som har prøvd ut denne nesten 40 mil lange veien som strekker seg langs kysten mellom Helsingborg og Göteborg er kanskje ikke så overrasket.

Les mer om Kattegattleden

05. Feire påsken i Värmland
Foto: Sundstabadet

I Värmland står opplevelsene i kø gjennom hele påskeferien. Ta med familien over grensen og du får en påskeferie fylt med barnevennelige aktiviteter, spennende attraksjoner, shopping og god mat og drikke. Med lange og varmere dager kan du nyte dagene ute i Mariebergsskogen eller hvis været ikke spiller på lag kan familien slippe seg løs i Sundstabadet. Mulighetene her mange!

Les våre tips til en perfekt påskeferie i Värmland