Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Opplev luftige svev i Rally Sweden
Foto: McKlein/Rally Sweden

Ting å gjøre

Rally Sweden i Värmland

I de tidlig vintermåneden hvert år kan du oppleve en av de største idrettsbegivenhetene i nabolandet vårt. Det blir full fart i skogene når Rally Sweden finner sted. Rally Sweden 2020 starter 13 februar i Karlstad og avsluttes i Torsby 16. februar.

Rally Sweden slik vi kjenner det i dag har vart siden 1964, men var du klar over at begivenheten først ble arrangert i 1950 i Värmland under navnet Midnattssolsrallyt og var opprinnelig en sommerbegivenhet? Rally Sweden vakte internasjonal interesse da det ble en del av World Rally Championship i 1973.

I likhet med det finske rallyet er Rally Sweden kjent for å være vanskelig for ikke-nordiske førere, og vinnerne bestod bare av svensker og finner fram til franskmannen Sebastian Loeb brøt trenden i 2004.

Den årlige begivenheten samler omtrent 200 000 tilskuere i løpet av fire dager, og har nesten 100 millioner TV-seere verden over – og i Värmland kan du også være vitne til spenningen og spektakulære opplevelser.

Closer to rally

Motorsport er svært publikumsvennlig og med flere hundre kilometers vei der sporten skal utøves, er det for ivrige tilskuere store muligheter både for å se og høre. Rally Sweden har «Closer to rally» som slagord, noe som stemmer.

Rally Sweden gjennomføres i et relativt kompakt område i Värmland, med blant annet etapper i Karlstad, Hagfors og Torsby. Det blir også en liten gledelig visitt til Norge med etapper som kjøres nordøst for Kongsvinger. De fire dagene med kjøring går på snø, is, hårnålssvinger og bakkehopp, og ikke minst det legendariske "hoppet" Colins`s Crest. 

2018 gratulerer vi Thierry Neuville med seieren!

Storslått underholdning

Rally Sweden er mer enn bare rally og fart. Det er en ekte vinterfestival med konkurranser, forestillinger, mat, drikke, musikk og live-opptredener.

Serviceplassen i Torsby kommer til liv og har morsomme opplevelser for hele familien. Mellom folkehavet vil du finne restauranter, bar, videospill for voksne og barn, firehjulinger og aktiviteter på snøen, og på storskjermen kan du følge med på rallyet.

Planlegg turen til Värmland

Rally Sweden er lett tilgjengelig, og for mange her i landet er det en kjapp tur unna. Dersom du kun drar på dagstur er det viktig å huske å sjekke tidsplanen og kartet godt, i tillegg til å ha med varme klær. Selv om både skilting og parkering er godt organisert, vil det være mye mennesker som skal på samme sted til samme tid, og derfor bør du beregne god tid.

Denne fantastisk opplevelsen vil være noe en bilentusiast sent vil glemme. Uansett hva slags omgivelser, terreng og utfordringer du ønsker å se førerne takle, kan du det. Velkommen til Värmland, og velkommen til Rally Sweden!

Les mer om Värmland.

Looking across Lake Fryken is a rainbow, forest, a church steeple and a barn.

Velkommen til Värmland

Regionen Värmland ligger vest i Sverige, og i det vestre hjørnet grenser den til Norge. Her har du det gøy med familien i vakker natur. Värmland er en kjempestor naturattraksjon, med 10.000 sjøer som ligger spredt rundt om i det skogskledde landskapet.

Gå til