Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Ramsvik Stugby & Camping, Västsverige
Foto: Torbjörn Backlund

Ting å gjøre

Ramsvik Stugby & Camping – Västsverige

Lengst ut i skjærgården, en mil nord for Smögen i Bohuslän, ligger denne ferieperlen. Havet, sandstranden og klippelandskapet i bohusgranitt gjør Ramsvik til et paradis for både barn og voksne. Her finnes masse aktiviteter og opplevelser, både i hyttebyen og i Ramsvikslandet naturreservat.

Ramsvik Stugby & Camping har alt som trengs for en perfekt ferie på vestkysten. Her bor du alltid nære havet. Hyttene, villavognene og campingvognene ligger alle 100 meter fra vannet og flere av de har havutsikt. I selve hyttebyen myldrer det av liv og aktivitet, men bare 5 minutters tur oppover i landskapet kan du være alene i storslagen natur.

Salt bad i barnas paradis

På Ramsvik finnes en langgrunn sandstrand. Vannet er salt og klart. Fra bryggen kan du hoppe i havet eller prøve fiskelykken. Vil du nyte solen og bade for deg selv finner du lett din egen lille private plass blant alle viker og badeklipper. Ramsvik er ikke minst barnas paradis med blant annet krabbefiskebrygge, sandstrand, lekeplass, volleyballbane, spillehall, isrestaurant og disko. Ettersom Ramsvik er så lite kan barna løpe rundt omkring selv og treffe nye venner.

Ramsviks restaurant serverer gode grillretter og knallgod is. I høysesongen arrangeres rekeaften og "All you can eat-BBQ", hver uke og livemusikk nesten hver kveld.

Ramsviks naturreservat

Naturreservatet på Ramsvik er vakkert med sitt praktfulle klippelandskap av bohusgranitt og havet rundt. Her finnes flere turløyper, både enkle og mer krevende. Naturreservatet har også et rikt dyreliv og du kan treffe på rev, rådyr og elg, og se havfugler som hegre, skarv og ærfugl. I skjærgården som omgir Ramsvikslandet finnes også kolonier med steinkobbe.

Alltid noe gøy å finne på

Pass også på å ta en tur ut på havet og opplev den vakre skjærgården rundt Ramsvik. Du kan leie motorbåter, robåter, kanoer, kajakk og vannsykler, eller prøve fiskelykken enten fra land eller fra båt. Det finnes bra med fisk og du behøver ikke fiskekort. Den vanligste fangsten er makrell, torsk og flyndre. Det arrangeres også fisketurer i samarbeid med yrkesfiskerne fra Smögen.

Rundt Ramsvik finnes også noen av Sveriges beste dykkesteder og det er en av Sveriges beste steder for vindsurfing. Så ja, her finnes alltid noe gøy å finne på!

Villavogner, hytter og campingvogner

Mest bekvemt bor du i villavognene. De er perfekt for deg som har små barn eller vil ha best mulig komfort. Hyttene ligger fint ved stranden og er bra å bo i med små barn eller om du har vanskelig for å gå, ettersom det her er nærhet til alt og parkeringen ligger rett ved. For deg som heller vil bruke penger på is enn overnatting finnes det litt enklere og billigere alternativ som campingvogn og minihytter.

Les mer om Ramsvik Stugby & Camping.

Velkommen til camping i Västsverige!