Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Inlandsbanan
Foto: Håkan Wike

Reisetips

Reis med tog til Sverige

Ønsker du å reise med tog til Sverige så har du to muligheter. Det er går direkte tog fra Oslo til Göteborg hver dag . I tillegg går det tog fra Narvik over til Kiruna og ned til Stockholm. Dette er en av de mest spektakulære togturene i Skandinavia.

Den svenske jernbane strekker seg gjennom hele Sverige, fra Malmö i syd til Kiruna over Polarsirkelen i Nord. Togtilbudet i Sverige er godt og strekker seg gjennom hele landet. Her kan du reise på første- eller andreklasse på nesten alle tog. I Sverige finner du blant annet den legendariske togturen fra Stockholm til Kiruna over til Narvik, som står på mange Bucketlister. 

Reise fra Oslo til Göteborg

Å reise med tog fra Oslo til Göteborg er veldig enkelt. Det går direkte tog mellom Oslo og Göteborg hver dag. Toget tar ca 4 timer og det er Statens Järnväger som har ansvar for linjen. På sj.se kan du se rutetider og bestille reise. 

"Ta plass"
Hovedstatasjonene i Sverige er Stockholm, Göteborg og Malmö. Her er det daglige avganger med hurtigtoget X2 som går mellom de tre byene. Toget bruker kun 4 timer fra Göteborg til Stockholm og er en flott, og ikke minst miljøvennlig måte å oppleve Sverige på. 

X2 2000 har en fart på over 200 km/t og har høy standard. I toget finner du blant annet et fullservice tilbud med restaurant, og en bistro vogn. 

Tognettverket driftes av noen få store operatører: SJ, Tågkompaniet, Snälltåget og Inlandsbanan. Se fullstendig kart her

Unike reiser og destinasjoner

I Sverige finner du en av skandinavias mest kjente togturer. Turen fra Gä i Nord, til Kristinehamn i sør, er en 1288 km lang togtur med Inlandsbanan, som står mange Bucketlists verden over. Det er mange forskjellige pakketilbud på denne reisen, blant annet en seks-dagers tur gjennom Svenske Lappland, via Mora som er startbyen for Vasaloppet. Se flere pakker her

Snälltoget

Snälltåget er en tur som går året rundt mellom Malmö og Stockholm. Snälltoget er basert på når folk flest reiser og har derfor veldig gunstige priser. På vinterhalvåret går Snälltoget til skistedene og Åre og Vemdalen. Toget har både første og andreklasse billetter og er blant annet kjent for "The Pub" som er restaurantvognen på Toget. . 

Opplev Sverige på en miljøvennlig måte - ta toget!