Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Fergen til Vrångö, Västsverige
Foto: Emil Fagander / Göteborg & Co

Reisetips

Reise med trikk og ferge i Göteborg

Ikke la deg lure av trikkens ytre. Bak det nostalgiske ytre er Göteborg-trikken et effektivt framkomstmiddel. Til sammen kjører 263 trikkevogner fordelt på 12 ruter på kryss og tvers gjennom Göteborg. Fra Centralstationen til Liseberg og fra Brunnsparken til Saltholmen, ja, rundt hele Göteborg fra kant til kant.

Den blå Göteborg-trikken får nok smilet fram hos besøkende utenbys fra der den glir gjennom byen. Den eldste trikkevognen er fra midten av 1960-tallet. Resten av flåten, både nye og gamle, har utseende som minner om 1960-tallsdoningen med blått skjørt og hvit topp. Men hva komfort angår, er det lite som minner om sekstitallet, selv om noen av de eldre modellene faktisk er ombygget. 

Du kommer langt på bare en billett 

Du kan kjøpe enkeltbilletter om bord på trikken, på billettautomatene på stasjonene eller på 7-eleven og Pressbyrån. Da koster barne- og voksenbilletten henholdsvis 23 og 30 SEK. Men laster du ned Västtrafiks To Go-app, så får du rabatt på begge billettyper. Men uansett hvor du kjøper billetten, kan du bruke den i 90 minutter både på trikk, buss, tog og på fergene ut til øyene i skjærgården. Smart, ikke sant? Med To Go-appen plotter du inn hvor du er og hvor du ønsker å dra, sp får raskeste rute og avgangstid med én gang.

Skal du være i Göteborg noen dager? Da kan du kjøpe 24- eller 72-timerskort. Et 24-timerskort koster 95 SEK for voksne og 70 for barn. 72-timerskortet koster 190 SEK for voksne og 140 for barn. Da kan du reise så mye du vil. Men husk at dersom du er over 20 år og har kjøpt 24- eller 72-timerskort, kan ta med deg opp til tre barn på samme kort. Billig og smart, ikke sant? Du kan bruke Visa-kort eller Mastercard utstedt av nordisk bank når du kjøper billett i To Go-appen. Også studenter og pensjonister får rabatt.

Sightseeing i og utenfor Göteborg

Trikken er en utmerket og økonomismart måte å se Göteborg på- .Kungsportsavenyn, Stora Teatern, Haga er noen av bydelene du kan oppleve med trikken. Lurer du på hva du ser underveis, eller bare vil finne den perfekte Instagram-spoten, kan du laste ned appen Spårvagnssightseeing og få en privat omvisning. Appen guider deg til nærmeste holdeplass og velger ut en passende linje og avgang. Vel om bord starter sightseeingen og du får opplysninger om stedene du kjører forbi. Husk bare å ta med ørepropper eller hodetelefon.

Ringlinien kjører i perioder veterantrikker fra Göteborgs hundreårige trikkehistorie fra Centralstationen til Liseberg via Avenyen. Her får du altså koselig historie og sightseeing på samme billett. Sjekk tidstabellen for neste avgang.

Tips

  • Med trikken tar du deg rundt til alle attraksjonene. Kommer du til Göteborg, med fly, vil flybussen ta deg til de store trikkeknutepunktene Korsvägen rett ved Liseberg og Universeum og deretter Kungsportsplatsen med sine mange butikker og Nils Ericson terminal med Centralstationen. Derfra tar du deg enkelt videre dit du vil. Kommer du med tog eller buss, går det trikker rett utenfor buss- og togstasjonen til hele byen.

Utforsk skjærgården med trikkebilletten

Det er så visst mange kule ting å se og oppleve med Göteborg-trikken. Men du kan også øyhoppe med trikkebilletten. Rett utenfor Göteborg ligger det en rekke små øyer med røffe svaberg som byr på flotte fiskemuligheter, små badestrender og rødmalte fiskebuer. Hva med for eksempel en badetur til den vesle øya Vrangö med sin langgrunne strand? Og så kanskje middag på Hönö? Med 24- og 72-timersbillett kommer du deg fra øy til øy uten ekstra påslag.

Tips

  • Med To Go-appen kjøper du billetter og finner reiseveier.

Les mer på vasttrafik.se

Opplev Göteborg - Norges nærmeste storby

Göteborg er Sveriges nest største by og tilbyr supre shoppingmuligheter, koselige kafeer, flotte museer, restauranter i verdensklasse, en nydelig botanisk hage, morsomme familieattraksjoner, og ikke minst en skjærgård du aldri har sett maken til!

Gå til