Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

M/S Gotland, Östersjön
Foto: Roland Hejdström/Destination Gotland

Praktisk informajson

Reise til og fra Gotland

Gotland er Sveriges største øy og ligger i Østersjøen, ca 90 km fra den svenske fastlandskysten. I tillegg til øya Gotland ligger det også flere småøyer som Fårö, Karlsöarna, Gotska Sandön og flere mindre øyer like ved. Å reise til Gotland er enkelt og flere selskaper står klare til å gjøre din reise til Gotland både behagelig og minnerik.

Reiser du med ferge ankommer du rett inn i hjertet av Visby, bare et steinkast fra den imponerende verdensarven. Fra flyplassen er det heller ikke spesielt langt, det er til og med fullt mulig å gå de 4 kilometerne inn til sentrum av Visby. 

Båt - med eller uten bil

Du kan komme deg til Gotland med ferge – året rundt. Destination Gotlands ferger går til Visby fra tre ulike havner: Nynäshamn rett sør for Stockholm, Oskarshamn eller Västervik i Småland. Båtturen tar cirka 3 timer og er en fin mulighet til noen timers avkobling. Om bord finner du restauranter og butikker og ulike aktiviteter. Fergene tar både biler, bobiler og campingvogner, og kjæledyr er også velkommen (i egne soner). Billetter kjøper du enkelt på nett.

Fly

Visby Airport er regional flyplass som ligger kun 4 km nord for Visby sentrum. Når du skal fly fra Norge til Gotland har du flere alternativer. Det går dessverre ingen direkte fly til Gotland, men både SAS og Norwegian flyr til Gotland via Stockholm fra 16. juni til 8. august, med flere avganger i løpet av uken. Utover dette flyr SAS daglig mellom Stockholm og Göteborg og videre til Visby.

På sommerstid går det flybuss fra Gotland inn til Visby sentrum med flere stopp på veien, blant annet på Scandic Visby.  Utenfor sesong er det taxi det eneste offentlig transport tilbudet. Vi anbefaler å bestille taxi før du lander, slik at du unngår de lange køene som kan oppstå. 

Ta seg rundt på øya

Har du ikke med egen bil finnes det flere ulike måter å ta seg rundt på Gotland. Du kan leie bil, leie sykkel, kjøre buss eller ta taxi.

Les mer om Gotland

Velkommen til Sverige!

Gotland – et unikt eventyr

Gotland er ikke bare Sveriges største øy, men også Sveriges største sommerparadis.

Gå til