Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Sponsored by
Renbiten, Dalarna
Foto: Renbiten

Ting å gjøre

Renbiten i Dalarna

Om du vil oppleve samekulturen på nært hold skal du reise til Idre i Dalafjällen. I Sveriges sydligste og minste sameby kan du lære deg om samekulturen gjennom å oppleve Renbiten hos familien Andersson.

I grenselandet mellom Sverige og Norge i et område større enn 2000 km2 finnes en fantastisk urørt fjellnatur. Fjell som er perfekte for barnefamilien, førstegangs turgåere eller eldre personer. Her er også porten til Sveriges del av Sapmi, samelandet med mulighet til å oppleve den genuine samekulturen og rein som beiter fritt på fjellviddene og i skogen.

Renbiten er en liten familiebedrift som tilbyr alt fra korte dagsturer på noen timer til flerdagsturer på fjellet. Besøkerne kan blant annet få treffe familiens tamme rein, gå på tur med reinsdyra på fjellet eller overnatte i lavvo på fjellet. Renbiten har til og med en liten gårdsbutikk med sitt egenproduserte reinkjøtt, samisk sløyd og kunst, samt horn og skinn av rein. Her finnes også mulighet til å nyte samisk kaffe, med en bit tørket reinkjøtt i koppen.

Les mer om Renbiten her.

Les om andre ulike samiske upplevelser her.

Velkommen til Dalarna!