Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Sponsored by
Olarsgården, Sälen, Dalarna
Foto: Restaurant Olarsgården

Oversikt

Restaurantguide Dalarna

Dalarna byr på utsøkt mat for enhver smak. Vi guider deg gjennom noen av Dalarnas beste restauranter.

Banken Två Rum & Kök, Falun

Personlig hjemme-hos-følelse og Ingemar Eberståls kulinariske opplevelser gjør smaksløkene lykkelige. Restaurantens selvklare matfilosofi gjennomsyres av friske råvarer, like deler lokal og global inspirasjon og en genuin omsorg for gjestene. Har du noengang spist på Två Rum & Kök vil du gjerne komme tilbake. Restauranten er med i White Guide. En trapp opp finnes søsterrestauranten Banken Bar & Brasserie.

Les mer

Smak, Tapas, Deli & Mera, Falun

En trivelig restaurant kombinert med deli. Veggene er galleri for kunst fra lokale kunstnere. En møteplass med generøse åpningstider, kjøkkenet er åpent så lenge døren er åpen alle dager i uken, unntatt søndag. Hos Smak er maten i hovedfokus. Menyen varierer etter sesong og tilgangen til de beste råvarene. Stor uteservering på sommeren. Restauranten er med i White Guide.

Les mer

Bruntegården, Rättvik

Ved Rättviksbackens fot, med storslagen utsikt, ligger Pensionat Bruntegården. Et lite familiært hotell med restaurant. Her jobber Bruntegården med det fantastiske skafferiet naturen rundt stedet tilbyr. Man får sætersmør fra Karl-Tövåsens levende fäbod og grønnsaker fra en lokal bonde. Restauranten er en del av White Guide.

Les mer

Dala-Floda Värdshus

I den lille byen Dala-Floda ligger dette restaurant- og konferansestedet med fokus på miljøbevissthet. Minst 90% av råvarene er KRAV-merkede eller økologiske. Restauranten er omtalt i Sveriges Bästa Bord. På sommeren er vertshuset selvforsynt med urter, salat og blomster. I tilknytning til urtehagen finnes en liten "potager", en vakker kjøkkenhage, der både grønnsaker, blomster, bønner, grønnkål og brønnkarse dyrkes frem. Dala-Floda Värdshus er en av de første økologiske sertifiserte restaurantene.

Les mer

Åkerblads Gästgiveri, Tällberg

Åkerblads er en familieeid virksomhet og gård med aner fra 1400-taller. Det er i dag 19. til 22. generasjon Åkerblad med medarbeidere som tar hånd om gjestene. Vinkjelleren har egne importerte viner og vakre selskapslokaler. Stedet har fått flere utmerkelser i de store restaurantguidene. Finnes også omtalt i White Guide.

Les mer

Restaurang Lissäng i Fryksås 

Dette flotte stedet finner du 13 km nord-vest for Orsa. Her er det et genuint sæter-miljø, faktisk Sveriges eldste og störste, med herlig utsikt over Orsasjön. Her styrer årstidene menyen og lokale råvarer, som kjøttprodukter fra Siljan og sopp og bær fra Våmhusskogen like ved, har sin naturlige plass. Stedet finnes i White Guide.

Les mer

STF Grövelsjön Fjällstation

Fjällstationens restaurang er KRAV-merket og kan, i tillegg til utsikten, tilby høyklasses økologiske råvarer. Her serveres frokost, lunsj og middag med alle rettigheter. I tillegg kan du også ta turen på kaféen med vaffelservering og delta på "after fjell".

Les mer

Restaurang Olarsgården

Sälen Olarsgården er en av Sälens 8 White Guide restauranter (flertallet har dog kun åpent i vinter-sesongen). Restauranten har en lang tradisjon som en av Sälens beste og mest genuine restauranter, med inspirasjon fra Dalarnas rike utvalg av lokale råvarer og vilt.

Les mer