Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Sponsored by
Mjölkeröds Golfklubb, Västsverige
Foto: Jacob Sjöman

Reisetips

Rundreise: golf i Midt-Sverige

Er du en av de som søker herlige tilleggseventyr til golfen? På denne rundreisen tar vi deg med til noen av Sveriges mest naturskjønne baner. I kort avstand fra Norge – og ved fjord og fjell.

Golf på høyt nivå i Dalarna

Dalarna er Sveriges svar på den norske fjellheimen, og her ligger magneten Idrefjäll GK med velpleide greener, varierte golfhull og kuriositeter som et musikalsk toalett ved hull 5. Runden byr på frisk fjelluft og fabelaktig utsikt mot vidstrakte vidder – pluss varierte utfordringer signert Bengt Lorich, selvsagt. Tørst? Gjør som medlemmene og over 10.000 årlige greenfeegjester – fyll vannflasken med krystallklart vann fra bekken.

Varme opplevelser i Karlstad og Arvika

Värmland ligger et par timers kjøring fra Oslo, og er kjent for supre golfbaner i tillegg til haugevis av herregårder. Med tre 9-hullssløyfer og korthullsbanen Solslingan er Karlstad GK regionens største klubb, men har sjelden eller aldri kø. Den gule sløyfen har mange vannhinder, og går gjennom skogsterreng og parklandskap. Den blå sløyfen stiller høyere krav til presisjon og gir spilleren en smak av hele kalaset; åpent park- og skogslandskap med mengder av vann som krydder. Den røde sløyfen har kortklipte ondulerte greener, vannhinder og flust av trær, og blir omtalt som en konfekt med forbløffende mange lag på folkemunne.

Vil du opplev et typisk frodig värmlandsk naturlandskap, er Arvika GK stedet. Åpent banelandskap og brede fairways er inviterende for nybegynnere, og kun noen få av greenene er ondulerte. Men den kan være teknisk lunefull også – erfarne spillere kan regne med at de fleste køllene i baggen får svingt seg.

Klassikerne Forsbacka og Mjölkeröd

Mjölkeröds GK ble innviet i 1991, og er en kombinert park- og skogsbane som er sprengt inn i den bohuslänske naturen rett sør for Strömstad. Den er utfordrende for både lavhandicappere og nybegynnere, og spilleren bys på varierte opplevelser hele runden gjennom. Naturomgivelsene, dufter og atmosfære gir assosiasjoner til sjøen, og det milde klimaet forårsaket av selveste golfstrømmen åpner for meget tidlig sesongstart.

Forsbacka GK ligger ved byen Åmål i Dalsland, og er en kombinert park- og skogsbane. Klubben var et herregårdssete på 1700-tallet, og man overnatter på sjarmerende Hotel Jägmästarflygln som ligger midt i baneområdet, kun 20 meter fra greenen på hull 18. Banen åpnet for spill i 1974, og store deler av den slynger seg rundt Forsbackasjön. Og det er ikke bare sjøen som glitrer – en bys på et bredt og glitrende spekter av utfordringer. På Forsbacka GK premieres de som tenker langsiktig, og klarer å manøvrere ballen forbi både vannhinder og bunkere.

Skrevet av: Ann-Sophie Stene