Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Drakälvan i Sagolandet Tomteland, Dalarna
Foto: Sagolandet Tomteland

Ting å gjøre

Sagolandet Tomteland - Dalarna

I de dype skogene utenfor Mora ligger Sagolandet(eventyrlandet) Tomteland. Blant høye fjell, glitrende sjøer og fosser, ligger de eventyrlignende bygningene i Nissens by. Her ligger også Trollriket, Alvenes skog, den Forheksende skogen, Heksens hus og andre magiske plasser som du har hørt om i eventyrene. Her er alt ekte og du blir dratt med inn i eventyrene i en verden fylt med alver, troll, nisser og flere andre eventyrfigurer.

I Tomteland er det nissen som styrer over alle eventyrfigurene med varsom hånd og med hjerte av gull. I Trollriket lurer den ondskapsfulle og misunnelige Trollkungen. Han gjør alt for å lage krøll og ta makten fra de snille eventyrfigurene. Så mens skogsnissene smyger seg bak tyttebærlyngen og alvene danser mellom trærne, setter Trollkungen sine planer ut til liv. Det er nissens hjelpere sitt oppdrag, med hjelp fra alle besøkende, å stoppe Trollkungens lumske planer. I Sagolandet Tomteland er det mye som skjer hele tiden, så her må du være på vakt! 

Som gjester i parken er du en del av det som skjer rundt om i Tomteland. Fremfor alt er det barna som deltar i eventyrene og bidrar med sin fantasi og kreativitet i de forskjellige delene av parken. 

I Sagolandet skjer det mye fra morgen til kveld. Foruten underholdningen og aktivitetene som skjer hver dag, kan dere gjøre ting på egen hånd i parken. Som å kjøre båt, fiske, bade, så ikke glem badetøy! 

Sommeren 2019 presenteres det flere nyheter enn noensinne i den 18 hektar store parken.

Skugglandet

Skyggene dominerer i de mørke delene av eventyrlandet. Her blåser farlige vinder gjennom skogen og bringer med seg latter fra de mystiske figurene som bor i skogen. Her treffer du Grymvätterna(vettene) og den farlige Vittran. I Skugglandet pågår et spill mot de skumle figurene. Klarer du oppgavene på de ulike stasjonene i Skugglandet uten å blir forhindret av vettene og Vittran går du av med seieren. 

Huldrans Glänta (lysning i skogen) 

Tomteland er så heldig at Huldra har slått seg ned i en lysning i skogen, rett utenfor Skugglandet. Her kan barna leke og klatre i skogen, og hjelpe Huldra, Alven og Dragealven i kampen mot Vittran og Grymmvättarn. Bli med på et spennende eventyr sammen med Huldra og hennes hjelpere.  

Drakboet

Det store drageegget har klekket og Dragebabyen bor nå i Dragehula like ved Alvens dragehus. Mammaen til Dragebabyen har blitt skremt bort og Alven trenger derfor din hjelp med å mate Dragebabyen minst to ganger om dagen. 

Sagoféns nye hjem & eventyr

Sagoféen har fått nytt hjem og du kan komme inn å hilse på henne. Inne i huset kan barna leke, klatre og kikke gjennom alle sakene til Sagofén. Prøv klærne hennes, les gjennom noen av hennes mange eventyr, eller bli med i det spennende musikalske eventyret: Kampen mot Sagolandet .

Les mer om Tomteland

Men, women and children are holding hands and dancing, wearing traditional folk clothing.

Dalarna - den svenske idyllen

Regionen Dalarna i Midt-Sverige grenser mot Norge i vest. Det kan virke som om Dalarna stikker av med seieren når det gjelder hva vi forbinder med Sverige – det er nemlig her du finner rødmalte hus, den berømte Dalahesten og idylliske innsjøer. Hvis du klarer å se for deg Sveriges største midtsommerfeiring og dype skoger i tillegg, så er du der.

Gå til