Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Selma Spa
Foto: Selma Spa

Overnatting

Seks tips til overnatting i Värmland

I Värmland finnes mange muligheter for å kombinere byliv, trening og naturopplevelser med den overnattingen som passer deg best – på hotell midt i byen, på campingplass ved sjø og skog eller i herskapelig herregårdsluksus. Her er et utvalg av Värmlands beste steder å overnatte.

Naturbyn - bo i villmarken

Utenfor Säffle ligger det et overnattingssted helt utenom det vanlige - Naturbyn. Her kan du sove blant tretoppene i unike tretopphus eller gynges i søvn i den populære husbåten på sjøen Eldan. Lag mat på åpen ild, slapp av i den vedfyrte stampen og nyt 100% organisk og lokalprodusert mat. I naturbyn kan du virkelig sjekke ut og finne roen. Her er det ingen Wifi eller strøm! 

Dömle Herrgård 

Värmland har mange historiske herregårder hvor man kan bo i eksklusive omgivelser og spise fantastisk mat. Dömle Herrgård, hvis historie går helt tilbake til 1400-tallet, er et luksuriøst hotel og spa med egen park, innsjø, naturstier og en 18-huls golfbane bare 100 meter unna. Slapp av i utendørs boblebad ved sjøen eller delta på en av hotellets treningsaktiviteter, en sykkeltur ved Klarälvsbanan eller en løpetur i de vakre omgivelsene.

Hennickehammars Herrgård 

Herregården Hennickehammar fra 1700-tallet er ikke vanskelig å bli glad i. Nydelig herregårdstil, deilig mat og utrolig Instagram-vennlige omgivelser med skog, fosser og ett lite vann ved enden av hagen. På solskinnsdager kan man spise på terrassen, ta en dukkert fra badebryggen eller ro en tur ut på vannet. Om vinteren kan man nyte det eventyrlige vinterlandskapet i langrennssporene ved Kalhyttan, sette seg til rette med en bok i de hyggelige stuene eller slappe av i stedets spa, som er åpent året rundt.

Sunne Camping och Sommarland 

Firestjernes Sunne Camping och Sommarland ligger i det herlige landskapet ved Fryken sjøen, som inspirerte Astrid Lindgren til å skrive Brødrene Løvehjerte. Plassen her er et virkelig familieparadis med badeplass, bilbane, bowlinghall og lekepark, og det er masser av underholdning for store og små i Sunne Sommarland ved siden av. Man kan overnatte i hytte, campingvogn eller telt og plassen har bekvemmeligheter som nærbutikk, wi-fi og to restauranter.

Sommarviks Camping, Årjäng 

På femstjerners Sommarvik kan by- og naturelskere få både i pose og i sekk. Den familievennlige campingplassen ligger omkranset av skog ned til Silen sjøen, og er samtidig så tett på Karlstad og Oslo, at man kan starte dagen med en morgendukkert i sjøen og likevel nå en lunch i storbyen. Man kan bo i hytte, campingvogn eller telt, og med barnebassenger, lekeplass og masser av underholdning for de minste er det fantastiske forhold for familieferien. Man kan også ta seg ut på sjøen i kano, utforske skogen eller bare ta det med ro i badstuen.

Selma Spa, Sunne 

Selma Spa er stedet hvor kropp og sjel blir styrkes av vakker natur, personlig trening, avslapping og fantastisk mat. Skogens løpestier og terrengsykkel løyper er bare ett steinkast unna, og inne finnes det alt fra yoga rom og core trening til vanntrening. Stedets trenere kan tilby personlige tester og treningspass, som hjelper deg til dine målsettinger, og når du har gjennomført treningen kan du belønne deg selv med lokal mat hvor utsikt over Fryken sjøen er inkludert. Selma Spa også anbefalt av White Guide.

Kort vei til alt på Karlstads hoteller 

I Karlstad er det lett å finne ett komfortabelt hotell, hvor du kan kombinere kultur, shopping og caféliv med naturopplevelser. En av byens beste alternativer er historiske Elite Stadshotellet, som ligger rett ved Klarälven og regnes for å være ett av Sveriges vakreste. Også Scandic Klarälven ligger ved elven, mens Clarion Hotellene Plaza og Drott har sentralstasjonen som nabo. Felles for dem alle er gåavstand til alt fra byliv til båtbusser, og du har kajakk turer på Klarälven, sykling langs elven og naturparken Mariebergskogen innenfor rekkevidde.

Looking across Lake Fryken is a rainbow, forest, a church steeple and a barn.

Velkommen til Värmland

Regionen Värmland ligger vest i Sverige, og i det vestre hjørnet grenser den til Norge. Her har du det gøy med familien i vakker natur. Värmland er en kjempestor naturattraksjon, med 10.000 sjøer som ligger spredt rundt om i det skogskledde landskapet.

Gå til