Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Toppliste

Beste selfiespots i Örebro

Å ta bilder når man er på besøk i en ny by eller besøker nye steder er en selvfølge for de fleste. Her får du noen tips på hvordan du på best mulig måte får inn deg selv på bildene, slik at du forbedrer bildene ytterligere.
01. Örebro Slott
Örebro Slott, Örebro
Foto: Örebrokompaniet

En selfie med slottet i bakgrunnen er en selvfølge når man er i Örebro. Det beste bildet får du antageligvis fra tredekket på Storgatan, rett nedenfor Bernadotte-statuen eller fra Olaigatan. Gå Olaigatan ned fra Storgatan, rett etter du går forbi Kanslibron, den lille broen som går over til slottet fra Olaigatan, ligger en liten park som kallas Olaiplan – her får du en skikkelig bra selfie med slottet.

02. Svampen
Svampen, Örebro
Foto: Örebrokompaniet

Fra toppen av balkongen på vanntårnet Svampen får du en flott utsikt over byen, og dette gir deg den perfekte bakgrunnen til din selfie. Et skikkelig stilig bilde får du også om du steller deg under Svampen og tar et bilde oppover.

03. Stadsparken

Her finnes mange bra steder for å ta en stilig selfie. Akkurat der den lille fergen går over til Stora Holmen sitter "Silversurfaren" på en benk og rett ved siden av finner du "Nallefåtölj", men den absolutte favoritten må være ”Rävarnas pick-nick” borte ved lekeplassen.

04. Rådhuset
Pingvin, Örebro
Foto: Örebrokompaniet

På Stortorget, midt i sentrum ligger Rådhuset, en pompøs bygning, men kanskje ikke den ultimate for en selfie. Men om du ser ned mot venstre hjørnet av huset når du står midt i mot det, så finner du kanskje litt uventet, en liten pingvin. Denne selfien krever at du må ned på bakken, men det kommer til å bli et skikkelig bra bilde.

05. Oset/Rynningeviken

Gjennom Örebro renner Svartån, men det finnes en liten elv til – Lillån. Begge renner ut i Hjälmaren ved naturreservatet Oset/Rynningeviken. Langs Lillån går et kunst-strøk som kalles Lilla Å-promenaden. Den avsluttes ved Rynningeviken med et bedårende kunstverk som kalles "Fågeltempel". Det består, forståelig nok, av en fugl. Men det er hans kamerat apen som kommer til å sette prikken over i'en på din selfie. Pass på å ta en "fika" på Naturens hus når du er her og ta en stopp på broen over Rynningeviken, der får du også et riktig så bra bilde!

06. Narvalen
Narvalen, Örebro
Foto: Örebrokompaniet

På Klostergatan, mellom Fredsgatan og Järnvägsgatan, finnes et litt trist, men veldig fint veggmaleri. Maleriet av hornhvalen heter "Catch of the day" og er laget av den belgiske kunstneren ROA for OpenArt 2013.

07. Stortorget

På Stortorget midt i byen finnes en fontene med et kunstverk som heter "Gamla former, nya normer", men det er ingen idé å spørre etter det, fordi den er kjent som "likkistan" for alle örebroere. Det kan høres litt makabert ut, men det blir et skikkelig stilig bilde om du tar selfien med det rennende vannet som bakgrunn.

08. Popcorn
Popcorn, Örebro
Foto: Örebrokompaniet

I Saxonparken i Brickebacken finner du kanskje tre popcorn, det er ikke sikkert ettersom kunstverket kommer til å flytte på seg med jevne mellomrom. Disse gigantiske popcorn av Anton Hjärtmyr prydet den rosa gaten under OpenArt 2015 og ble det mest fotograferte selfie-objektet av alle. Derfor har det også en selvklar plass på vår liste.


Da er det bare å gå ut å ta selfies og glem ikke å tagge dine bilder med: #thisisorebro