Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Sponsored by
Falun, Dalarna
Foto: Per Eriksson/Visit Dalarna

Oversikt

Shopping i Dalarna

I den sørlige delen av Dalarna finner du bysentrum med sjarm og karakter, hver og en på sin egen spesielle måte. Utenfor bysentrumene finnes handelsplasser der du kan gjøre skikkelige funn, for å ikke nevne alle loppiser, garasjesalg, second hand-butikker og antikkboder. Et bredt utvalg av lokalprodusert mat finner du i gårdsbutikkene og oppdag gjerne Dalarnas håndverk og design i atelier og koselige butikker.

Falun – Dalarnas bykjerne

I Dalarnas bykjerne, Falun, finner du en skjønn blanding av gammelt og nytt, koselig byliv og inspirerende shopping med småbutikker, store kjeder og gallerier. Dalarnas designstrøk på Slaggatan samler butikker med fokus på innredning, klær, håndverk og antikke godbiter. Fra Falun er det bare 20 minutters biltur til handelsstedet Borlänge som er Dalarnas shoppingmekka nr. 1 – med et stort utvalg som lokker mange besøkende.

Kupolen og Norra Backa i Borlänge

Kupolen er Dalarnas største kjøpesenter med 76 butikker, kaféer og restauranter. Midt imot Kupolen ligger Borlänges nye shoppingområde Norra Backa med alt fra treningsklær og hjemmeelektronikk, til matvarer. Her finner du blant annet IKEA, Clas Ohlson, Systembolaget, Coop og Apoteket.

Säter og Hedemora

En halvtimes biltur fra Borlänge venter disse to mindre småbyene. I Säter møtes du av pastellfargede trefasader og lave hus med bindingsverk som formidler en stilfull og gammeldags idyll i den sjarmerende bykjernen – en av Sveriges best bevarte trebyer. I de gamle smugene, hvor gatenettverket er fra 1600-tallet, møtes du av koselige restauranter, kaféer og butikker.

Å handle i Hedemora har vært en middelaldertradisjon siden 1446 og her møter du en avslappende atmosfære der stresset og trengselen er langt borte. Rusle mellom de to trivelige små-galleriene og de koselige butikkene. Nyt samtidig den vakre kulturen, koselige kaféer og restauranter. På sommeren finnes det flere matmarked og gårdsbutikker som tilbyr lokalproduserte delikatesser av høy kvalitet.

Insjön og Mora

Også andre deler av Dalarna tilbyr utmerkede shopping-muligheter for eksempel byen Insjön, den sørlige porten inn til Siljansbygden der Clas Ohlsons minne lever videre gjennom bedriften med samme navn. Her startet Clas Ohlson sin postordre virksomhet i 1918 og butikken i Insjön er i dag et av Dalarnas absolutt største besøksmål. Butikken ligger ved Hjultorget, det ekspansive handelsområdet med et flertall butikker.

Mora som ligger ved den nordre delen av sjøen Siljan er Dalarnas nordligste sentrum for handel med et 100 talls butikker fordelt på tre ulike handelsområder. Selve sentrum ligger vakkert til et steinkast fra Siljans strand og havn. Her kan du rusle rundt i Moras smågater og torg, blant koselige butikker, restauranter og kaféer. Ved den østre innfarten finner du det voksende handelsområdet Noret. Her finnes det store varehus og matvarekjeder i tillegg til fast food-restauranter. På andre siden av Österdalsälven finner du Moras tredje handelsområdet, Tuvan. Her finner du blant annet innredning, møbler, motor og virksomhet innenfor bygg og hage.

Velkommen til Dalarna!