Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

L:a Bruket, Halland
Foto: Lilla Bruket

Oversikt

Shopping i Halland

Hva er vel en ferie uten shopping? I Halland finner du alt fra store, lekre kjøpesenter, til mer hemmelige perler som rommer brukskunst, design og antikviteter. Les videre, og snapp opp det beste i byene Kungsbacka, Falkenberg, Varberg, Laholm og Halmstad. Og ikke minst, overraskelsene midt mellom dem. Her får du de beste tipsene.

Eventyrene Kungsmässan og Hede Fashoin Outlet i Kungsbacka

Uansett hvor lenge du er i Halland, så kan du ikke reise hjem uten å ha med et minne fra turen! Hede Fashion Outlet ligger rett nedenfor Göteborg, og er et shoppingsenter som kun fører kjente varemerker. Prisene er inntil 70 % lavere enn i butikk. Her finner du mote, sportstøy og interiørartikler fra blant annet Acne, Björn Borg, Hugo Boss, Filippa K, J.Lindeberg, Kosta Boda, Lacoste, Nudie Jeans, Orrefors, Oscar Jacobson, Peak Performance og porselen fra Rörstrand. Pluss tre restauranter.

Kungsmässan er et kjøpesenter som også ligger i Kungsbacka. Varehuset har 90 butikker, blant annet ICA, Grand Parfymeri, Siba, H&M, Zara og JC, pluss restauranter og kafeer. Her fins det flust av parkeringsplasser, så fyll gjerne bilen til randen før du setter kurs for Norge igjen.

Gekås Ullared – alt under ett og samme tak

Gekås Ullared er ikke et vanlig kjøpesenter – det er en destinasjon mange nordmenn legger ferien sin til! Her er det 35.000 m2 med klær, husholdningsartikler, sportsutstyr, mat, elektronikk, leker, belysning og hobbyartikler – nær sagt alt hva hjertet kan begjære. Butikkarealet tilsvarer cirka seks fotballbaner, og tiltrekker seg over 4,8 mill. kunder årlig. Det skal mye til for å rekke over alt på en dag, men det trenger man heller ikke: Gekås Ullared har frisør, massasjefasiliteter og hundebarnehage. Pluss hotell og campingplass som gjør at man kan bli så lenge man vil!

Studio Pompone

Ikke gå glipp av den fantastiske Studio Pompone, interiørbutikken som har alt du trenger, ønsker deg og drømmer om til hjemmet.

Maria Åkerberg – mester innen hudpleie

Shopping kan være så mangt, og du finner sjelden en dame som takker nei til litt ekstra velvære i ferien. Maria Åkerberg sine hudpleieprodukter er til salgs hos velutdannede terapeuter og massører i både Sverige, Norge, Danmark og Finland. Det hele startet med at Maria Åkerberg ville åpne en hudpleiesalong, men hun fant ikke gode nok produkter. Derfor bestemte hun seg for å produsere sine egne, økologiske. I dag lages produktene på råvarer fra det Hallandske landskapet, så dette er en genial suvenir å ta med seg hjem!

L:a Bruket

Det er også i Halland du finner såpene og pleieproduktene som finnes i hver eneste butikk på Grünerløkka med respekt for seg selv – de nydelige seriene fra L:a Bruket. Merket har en egen butikk rett utenfor Varberg.

Shopping av suverene matprodukter

Matattraksjoner er noe det fins flust av i Halland. Vil du ha en bynær opplevelse, så pass på å besøke Torgdagene i Varberg, "Västsveriges beste torghandel", som går av stabelen hver onsdag og lørdag. Da duker bønder og andre opp med ferske godsaker i bodene sine.

Ulvereds Hjorthägn ligger 2,5 mil sydøst for Halmstad, og i denne gårdsbutikken selges det hjort- og viltdelikatesser. Gården har super beliggenhet, og mange setter av tid til å oppleve den vakre naturen rundt også.

På Olssons Vilt, rett utenfor Knäred, har de eget slakteri hvor man får kjøpt alt fra viltpølser til villsvinskjøttboller. Men de har også sennep, syltetøy, safter, honning og nydelige sildeinnlegninger. Tips: Rett i nærheten er det sykkelstier og turstier, og man kan også padle og fiske i Hjörneredssjøene.

Öströö Fårfarm sin historikk strekker seg tilbake til 1300-tallet, og er en moderne, økologisk sauegård. Her får man kjøpt skinnfeller og kjøttprodukter, og det fins også en egen kafé og restaurant på plass.

Den siste matattraksjonen du bør merke deg, er Tiraholms Fisk som ligger ved sjøen Bolmen i innlandet. Det er familien Ekwall som driver gården Tiraholm med yrkesfiske og fiskeoppdrett i Bolmen. Med supert håndlag tryller de frem førsteklasses røkt fisk, fersk fisk, fileter og rakfisk av innsjøfisken. Delikatessene selges i gårdsbutikken, og på plass fins det også en rustikk fiskerestaurant hvor det serveres hjemmelagde retter av blant annet gjedde, ørret, ål og berlevågsfisk.

Les mer om Hallands unike matprodukter her.

Kronmakaren i Morup – leken smykkedesign

Kronmakaren Britten Toftarp er en tresløydkunstner som holder til i den lille byen Morup. En brudekrone kan være fortryllende nok, men her fins det massevis av annet å hvile blikket på i tillegg: Øredobber, søte tiaraer og diademer som slettes ikke bare kan brukes av bruder, men alle.

Strandskatorna i Halland – Harplinges overraskelse

Det er ekteparet Bodil Strandh og Kenth EkStrand som kaller seg selv for Strandskatorna, som betyr strandskjærer på norsk. De holder til i Skintaby Smedja, og designer og lager bruksgjenstander på plass. Mottoet er: Vi jobber med harde materialer, men satser på myke verdier. I tillegg til deres egne produkter som eksempelvis belysning, benker, bord og blomsterkasser, selger de også linjen ”Designed by Martin Berntson”.

Johanna Friberg – keramiker i Veddige

Keramikeren Friberg startet med leire da hun var 12 år gammel, og da var det gjort! Hun lager brukskeramikk, og legger stor vekt på både skjønnhet og funksjonalitet. Hennes mål er at gjenstander skal kunne brukes i det daglige, men samtidig være kunst. Har du lyst på en spesiell kanne eller krukke? Eller vakre vaser og boller? Da er dette absolutt et galleri verdt et besøk!

Annas Krukor & Fat i Morup

I Morup har kunstneren Anna et keramikkatelier og butikk, og her kan du finne alt fra søte boller til kopper og fat. Utendørs står det en brenneovn, og der trylles det frem helt unike produkter fra gang til gang. I verkstedet kan man følge med når kunstneren dreier og glaserer keramikken, og dette er absolutt en prosess som også fascinerer barn.

Flere fine kunst og håndverksopplevelser finner du her.

Velkommen til Halland!