Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Julemarked i Mariebergsskogen
Foto: Per Eriksson

Ting å gjøre

Juleweekend i Karlstad

Få den rette julestemningen med en weekend i Karlstad. Opplev de tradisjonelle og koselige julemarkedene, gjøre unna juleshoppingen, bo godt på et behagelig hotell og nyt deilig mat på en av Karlstads mange restauranter. Og med kaldt vær og snø er Karlstad som skapt for en herlig juleweekend!

Julemarkeder i Karlstad

Julemarked på Alsters Herregård
Når: 30. november - 1. desember
Hvor: Alsters Herregård, Värmland
Første helgen i advent arrangeres det koselige julemarkedet på Alsters Herregård rett utenfor Karlstad. Genuint Värmlandsk håndverk, lokalprodusert mat og ulike aktiviteter får herregården bygget på 1700-tallet til å yre av liv. Hele 70 utvalgte utstillere viser stolt fram og selger sine varer for kjøpelystne besøkende. Her kan barna ri på ponni, prøve deg i smia, lytte til korsang eller prøve lykken i fiskedammen, aktivitetene er mange og varierte. 

Julemarked i Mariebergsskogen
Når: 7 - 8. desember
Hvor: Mariebergsskogen, Karlstad
Julemarkedet i Mariebergskogen er proppet med delikatesser, håndverk og morsomme aktiviteter for barn. I løpet av to dager fylles parken med värmlandsk julemat og håndverk av høy kvalitet. På markedet kan barna også få treffe julenissen og hans familie. 

Juleshopping i Karlstad

Drottninggatan 

Et besøk i Karlstad sentrum vil ikke skuffe deg. Den store tilstrømmingen av besøkende på ferie og konferanse, arrangement og gjennomreisende bidrar til å gjøre Drottningsgatan til den mest livlige og største handlegaten i Karlstad. Store deler av Drottninggatan er bilfri og ligger nært til både tog- og busstasjonen. Her ligger både kafeer og restauranter som gir en velkommen pause for shoppingtrøtte bein og føtter. Og mulighetene til spennende shopping er det mange av. Forutenom de mindre og mer unike små butikkene i gaten med alt fra internasjonal mat, barneklær, gullsmed, så finnes det også tre shoppingsentre; Mitticity, Duvanhuset og 15-huset.

Sjarmerende Haga

Noen minutters gange fra sentrum, og via broen over Pråmkanalen ligger den sjarmerende bydelen Haga. Rundt på torget finner du en mengde forskjellige butikker som tilbyr alt fra håndverk og kjøkkenredskaper til et helt nytt møblement til stuen. Besøk butikken og kafeen King Creole med et unikt Elvis-tema. I samme kvartal ligger også antikvitetsbutikken Karlstad Kultur og Kuriosa og Galleri Lars Hjelm hvor du får kjøpt eksklusivt kunstglass. På Pricken barnkläder får du kjøpt merkeklær og leker til barn i alle aldre og er du interessert i interiør bør du ta turen innom Thimar Form og Skandinavisk Form och Design. Mulighetene er mange! På sommerstid er det her, ved bryggen nedenfor slusene, de populære båtbussene starter sine turer ut på Klarälven og Vänern.

MittiCity

Med om lag fem millioner besøkende årlig er MittiCity stedet for den shoppingglade. Med fire ulike innganger så møter man her en verden med 53 butikker, restauranter og kafeer. Her finner du et variert tilbud med alt fra hobby og teknikk, klær og mote, helse og skjønnhet, sport og fritid, til porselen og kjøkkenredskaper. Noen av butikkene på Mitticity er Clas Ohlson, Cervera, Edblad, Gina Tricot, Indiska, Monki, Volt og Rituals.

Duvanhuset

Med beliggenhet midt i Karlstad sentrum er det enkelt å finne frem til Galleria Duvan. Her ligger det 35 butikker over to plan med mote, skjønnhet og innredning. Her finnes blant annet Macforum, Kicks, Dressman XL, Hunkemöller, Hemtex og Scorett. Du kan også fylle på med energi eller hva med en deilig Fika hos noen av de ulike kafeene og restaurantene på senteret.

15-huset

15-huset er enda et kjøpesenter som ligger sentralt til midt på Drottninggatan. Her finner du et godt utvalg moteklær, sportsklær, kaféer og ulike restauranter, blant annet asiatisk street fusion. 


Bergvik shoppingsenter 

Bergvik har over 80 butikker, kafeer og restauranter som tilbyr shopping til både store og små. Her kan du handle klær, sko, elektronikk, mat og smykker. Bergvik ligger lett tilgjengelig fra E18 nært Vänerns strand. I nærheten finnes også to store campingplasser, Skutberget og Bomstadbaden, som begge ligger i naturskjønne omgivelser. Et lite utvalg av alle butikker er Elgiganten Phone House, BikBok, Ecco, GameStop, Guldfynd, Systembolaget, Jack & Jones, NetOnNet Lagershop, Vero Moda og Teknikmagasinet. 

Välsviken 

I nærheten av Karlstads universitet, rett ved E18 ligger nybygde Välsviken på hele 30 000kvm. Med et stort utvalg av butikker, restauranter og stort parkeringsplass er det lett å svinge innom. Her kan du handle elektronikk, sportsklær, mat og villmarksutstyr. Butikker som XXL, Elgiganten, Stadium Outlet, Jula, Systembolaget og Kentucky Fried Chicken ligger på Välsviken.

Karlstad - Värmlands hovedstad

Takket være byens beliggenhet ved Sveriges største innsjø - Vänern, så skinner faktisk sola litt oftere her. Karlstad pleier som oftest å ligge på Sveriges topp-ti-liste når det gjelder antall soltimer. Her finner du en blanding av et pulserende byliv, mat fra alle verdens hjørner, fantastisk natur og et bredt kulturtilbud. Velkommen til Karlstad.

Gå til