Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Köpmansgatan, Örebro
Foto: Örebrokompaniet

Oversikt

Shopping i Örebro

Örebro ble grunnlagt som en handelsby på 1200-tallet. Og tradisjonene er sterke, fortsatt hører Örebro til de byene der handelen er som sterkest.

Örebro ble kåret til "Årets Stadskärna" i Sverige 2015, blant annet takket være sitt shoppingvennlige sentrum som byr på både små og store butikker i et skjønt og spaservennlig miljø.

I sentrum

Her finnes flere ulike kjøpesentre, de to største er Vågen og Krämaren, men det finnes også mindre shoppingområdet som koselige Gamla Stan med sine spesialbutikker innen ulike områder. En nykommer som raskt har blitt en populær møteplass er Örebro Saluhall med både delikatessebutikker og flere ulike restauranter med ulike spesialiseringer. Her finnes både asiatisk, europeisk og Örebros eneste rendyrkede fiskerestaurant.

I utkanten

I Örebros utkanter finnes enda mer bra shopping: 2 ICA Maxi matmarkeder, City Gross med Systembolaget (Vinmonopolet) og Stadiums Outlet på Aspholmen er bare noen eksempler.

En mil sør for Örebro ligger Marieberg Galleria, et av Midt-Sveriges største handelsområder. Her finnes et kjøpesenter med over 100 butikker i tillegg til IKEA, Bauhaus, Elgiganten og mange andre varehus.

I nærområdet

Også i Örebros nærområde finnes bra shoppingmuligheter. To mil sørover, i Kumla, ligger skofabrikanten Kavats fabrikkutsalg med barnesko av høyeste kvalitet. I Sköllersta, sydøst for Örebro finner du Atria Lithells med et stort fabrikkutsalg av pølser, kjøttprodukter og andre delikatesser. En knapp biltur østover ligger Vingåker Factory Outlet, Sveriges største outlet for merkeklær.

Rundt Örebro finnes dessuten en lang rekke koselige gårdsbutikker med salg av interiør og lokalproduserte delikatesser.

Les mer om shopping i Örebro

Velkommen til Örebro!

Velkommen til Örebro

Örebro ligger som en perle mellom Stockholm og Oslo ved bredden av innsjøen Hjälmaren, 32 mil fra Oslo og 22 mil fra Stockholm. Som Sveriges 6. største by er det ikke rart at tilbudet av aktiviteter gjør ett besøk vel verdt turen.

Gå til