Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Mimmi Design, Värmland
Foto: Öyvind Lund

Oversikt

Shopping i Värmland

Ingen Sverige-tur uten shopping! Värmland ligger rett på andre siden av landegrensen og her finnes det mange fine shoppingmuligheter.

Värmland yrer av koselige småbyer med personlige butikker. Her finner du både store kjøpesentre, med alt under ett tak og små pittoreske butikker som holder til i gatene, butikker som du ikke finner noen andre steder enn akkurat her. De värmlandske veiene er fulle av små gårdsbutikker som tilbyr alt fra lokalprodusert mat til antikt og kuriosa. Det er her du kan finne de skikkelige kuppene!

Oppdag den nygamle handelen på landsbygda med antikt, kuriosa og ikke minst tradisjonelt håndverk i verdensklasse. Besøk Klässbols Linneväveri utenfor Arvika. Her kan du kjøpe linprodukter med høy kvalitet og du kan også få en guidet tur med fortellingen om linveveriets historie.

Karlstad 

Karlstad er den største byen i Värmland og byr på moderne og attraktive gallerier og handlegater. Svært mange butikker og kjeder er med i Karlstad sentrum som bidrar til å utvikle byen. Både galleriene og handlegatene er fylt med mange butikker, kafeer og restauranter. 

Det aller beste med shopping i Karlstad er at alt er sentrumsnært og man kan komme seg rundt til fots til de fleste plasser. IKEA og det største shoppingsenteret Bergvik er kun en kort buss- eller kjøretur unna. 

Arvika

Den lille byen Arvika ligger ved Glafsfjorden som har sjøforbindelse med Värnern. Avstanden fra norskegrensen er ca. 43 km og fra Oslo er det 170 km. Du kan fint rekke hit på en dagstur, eller ta det som en helgetur. I Arvika kan man finne det meste innenfor mote, interiør, antikk og friluftsliv. Dersom du vil shoppe i romlige omgivelser er dette stedet å dra til. 

Sunne

Sunne er kanskje lite, men det finnes likevel et godt utvalg for den shoppeglade. I sentrum rundt teatertorget, og langs Kvangatan og Storgatan finner du klesbutikker, gavebutikker, interiørbutikker og detaljhandel. En del tilbyr også lokalprodusert håndverk slik som de unike butikkene Shangri La og Fryksdalsform.  

Kristinehamn

Når du først er i Kristinehamn så må du stoppe på Sockerslottet Butik. Her kan du smake på herlige hjemmelagde terter, kaker og sjokolade. Gunilla Wall eier av Sockerslottet er en prisbelønt baker og vant i 2016 det store tårtslåget. I byen er det også en populær second hand butikk, Pingskyrkans Second Hand. Her kan du finne skjulte skatter, samt handle miljøvennlig. Det finnes også andre kjente butikker slik som, Lindex, Kappahl og H&M. Se oversikt over alle butikkene i Kristinehamn her

Charlottenberg

Charlottenberg Shoppingcenter kun 1,5 time fra Oslo er åpent 365 dager i året, og kan godt gjennomføres med et dagsbesøk. Her finnes finnes også et fint hotell – perfekt for deg som vil hvile litt mellom shoppingrundene. 

Töcksfors og Höljes 

Töcksfors er også et mekka for shoppeglade. Töcksfors shoppingsenter består av 60 butikker og restauranter. Her finner du butikker innen helse, trening, sport, mote, bil, dyr og mye mer. I tillegg ligger det to store matbutikker på senteret: Maxi Mat og Eurocash. Her kan du gjøre gode kupp og spare mye penger før du tar turen videre.  Og lengst opp i nordre Värmland, i Höljes, ligger Långflon Shoppingsenter.

Les mer om shopping i Värmland.