Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Shopping, Stockholm
Foto: Tove Freiij/imagbank.sweden.se

Oversikt

Shoppingtips i Stockholm

Stockholm er en shoppingby man kan stole på, uansett hva du søker. Fra store varehus, gallerier og motekjeder til koselige småbutikker og luksuriøse boutiquer. På shopping i den svenske hovedstaden kommer du også til å bli bedre kjent med svensk design som med sin enkelhet og funksjonalitet har gjort seg kjent verden over.

Trendy og rimelig shopping

Er du ute etter store varehus og butikkjeder med trendy og rimelig shopping skal du holde deg i sentrum av Stockholm, kalt City. Her finnes de fleste store motekjedene representert, blant disse finnes selvsagt H&M som fyller et helt kvartal i området. Sveriges største varehus, Åhléns City, ved Sergels Torg tilbyr blant annet Nordens største skjønnhetsavdeling, personal shopper og et bredt utvalgt av svensk mote og design. NK på Hamngatan er Stockholms klart mest luksuriøse innendørs varehus som åpnet i 1902. På andre siden av gaten ligger Gallerian hvor du finner blant annet Hollister. Et nytt innslag i sentrum med fokus på spennende miljø, unike butikker og restauranter er Mood Stockholm.

Urban trend, vintage og second hand

Södermalm er en ung, kreativ og litt bohemsk bydel der det er lett å trives. Søker du trendy mote, innredning, vintage og second hand er det hit du skal dra. I kvartalet sør for Folkungagatan, kalt SoFo, finner du en spennende blanding av butikker, barer og restauranter. Øko-bevisste Urban Deli ved Nytorget er ikke bare restaurant og butikk, men også en av Södermalms mest populære møteplasser. I nærheten finnes også Pärlans Konfektyr, en 1930-tallsinpirert butikk med hjemmelagde karameller. Grandpa er en personlig blanding av klær, sko, accessoarer, vintage og innredning som bare må oppleves. I SoFo finner du også Sivletto, en eksentrisk livsstilsbutikk, i sann 1950-talls ånd, med klær, innredning, aviser og musikk. Noen kvartal lenger nord, på Götgatspuckeln, tilbys en blanding av ung og trendy mote, populære kaffebarer og restauranter. Ta en tur til for eksempel BrunogallerianMonki og Weekday.

Eksklusiv mote, innredning og kunst

I den eksklusive bydelen Östermalm rundt Kommendörsgatan, Nybrogatan och Sibyllegatan finner du mange av Sveriges høyst ansette antikvitetshandlere for kunst, møbler, smykker, bøker og tepper. Titt innom den klassiske svenske innredningsbutikken Svensk Tenn på Strandvägen der du blant annet finner Josef Franks fargesprakende mønster og en fin gaveavdeling. Nathalie Schuterman er en multibrand-butikk med et bra utvalg av internasjonale high fashion-varemerker som Prada, Miu Miu, Balenciaga, Lanvin, Yves Saint Laurent, Dior, Marc Jacobs og mange flere.

I kvartalet rundt Biblioteksgatan finner du et dynamisk sentrum for luksuriøs shopping av svensk og internasjonal mote. Her finnes varemerker som AcneWhyred og Armani og Marc by Marc Jacobs er representert sammen med Prada, Ralph Lauren og det svenske dufthuset Byredo. Du finner også H&M`s konseptbutikker COS og & Other Stories samt svenske barnemotemerket Livly. I Biblioteksstan finner du også butikker med varemerker som Gucci, Louis Vuitton, Bottega Veneta samt eksklusive butikker som Mulberry og Versace.

Outlet

På Stockholm Quality Outlet, en halvtime utenfor byen, har du sjansen til å gjøre skikkelige kupp blant mote, sko, sport, outdoor, accessoarer og innredning. I et 50-talls butikker finnes mer enn 100 varemerker representert. Her finner du blant annet svenske Acne, Björn Borg, Filippa K, Haglöfs, Hope, Odd Molly, J Lindeberg, Nudie og Peak Performance.

Det lille ekstra...

Papercut er en butikk som tilbyr både svenske og internasjonale blader, bøker, filmer, musikk og trykksaker. Butikken har et veldig godt utvalg med fokus på temaer som kunst, design og mote. Deler du disse interessene kommer du til å ville tilbringe flere timer i denne butikken. Om du trenger å kjøpe en gave til noen kommer du med stor sannsynlighet til å finne en her.

Snickarbacken 7 er stedet der du kan ta en kaffe samtidig som du shopper eller titter på en kunstutstilling mens du spiser frokost eller lunsj. På denne adressen trenger du ikke å velge da lokalet både inneholder en kafé, et kunstgalleri og en konseptbutikk. Butikken byr på spesielt utvalgte plagg og produkter, vintage, musikk, magasiner og mye, mye mer. En skjult oase midt i byen som bare må oppleves!

Nitty Gritty er et bra valg hvis du er ute etter eksklusiv fashion. Butikken tilbyr mange spennende merker både for menn og kvinner. Nitty Gritty har som mål å alltid finne de beste produktene med den høyeste kvaliteten som gir mest verdi for pengene fra de beste leverandørene.

Mini Rodini er et svensk barneklesmerke som ble opprettet i 2006 av illustratøren og kunstneren Cassandra Rhodin. Mini Rodini er en hyllest til alle barn og deres fantasi, og barnas lekenhet blir tatt på alvor. Mini Rodini har 3 butikker rundt i Stockholm: Vasastan, Södermalm og City.

Brandstationen har fokus på innredning og antikke smykker. Konseptet er second hand med kvalitet. Alle ting og smykker er nøye utvalgt med en trendy og stilbevisst målgruppe i tankene. Navnet kommer fra, kanskje ikke uventet, at lokalene er en tidligere brannstasjon.

Guide til svensk design

Svensk og skandinavisk design handler mye om enkle, rene linjer og funksjonalitet. Her er noen eksempler på design og butikker å holde utkikk etter når du er på shopping i Stockholm:

Acne. Svensk design som har hatt stor suksess i hele verden, blant annet gjennom sin innovative jeanskolleksjon.

Whyred. Internasjonalt kjent merke med sin egen variant av en preppy, collegeinspirert look.

Hope. Klesmerke som kjennetegnes av sin stilrene og androgyne design.

Our Legacy. Klassisk design og bra materialvalg for plagg som skal holde lenge, både stil- og kvalitetsmessig.

H&M. I Stockholm finner du for utenom H&Ms flagship store, innredningsbutikken H&M Home, H&M Man samt konseptbutikkene COS og & Other Stories.

Design House Stockholm. Kjede med skandinavisk design. Her selges stilrent formgivne innredningsdetaljer, porselen og klær.

Designtorget. Kjede med flere butikker som selger moderne svensk design, innredning, kjøkkentilbehør, bøker, leker og kuriosa.

Ordning & Reda. Svensk design kjent for sin rene og enkle stil. Her finner du alt ifra vesker og lommebøker til fotoalbum, notatbøker, penner og postkort.

Unike suvenirer med den lille ekstra svenske touchen:

  • Tresko – svenske tresko har blitt et hett objekt igjen.
  • Sergelstorgsmönster – på blant annet servise, puter og glassbrikker.
  • Hjemmelagde karameller – fra Pärlans Konfektyr.
  • Svensk parfyme – Byredo.
  • Innredning og design.

Flere shoppingtips finner du på visitstockholm.com

Velkommen til Stockholm!