Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Oversikt

Shopping i Malmö

Malmö er stedet for herlig shopping for enhver smak og lommebok. Byen har et torg fra 1500-tallet med marked, et høyt verdsatt loppemarked, et stort knippe kjøpesentre og flere splitter nye up-and-coming shoppingområder.
01. Trendsettere

Davidshall er det siste tilskuddet av funky bydeler i Malmö, og rommer horder av vintageforretninger og små designbutikker. Dra til Lollopard hvis du er ute etter kule mønster. Hos Uma Bazaar handler du fair trade jeans og lokalproduserte fargerike tresko i tillegg til miljøvennlige kosedyr. Astrid och aporna er Malmös største økologiske og vegetariske butikk med et stort utvalg. Vil du gjøre noen skikkelige vintage-kupp anbefaler vi å ta turen til Fersens väg og smågatene rundt.

02. Kjøpesenter
Emporia, Malmö
Foto: Fredrik Johansson

I Malmö er kjøpesentrene spredt over hele sentrum. Her finner du alt du kan ønske deg innen mote, skjønnhet, helse, data, elektronikk, interiør og mye annet. Det største kjøpesenteret er Triangeln. I tillegg finnes EporiaEntréHansa og Caroli. Litt utenfor byen ligger det kjempestore kjøpesenteret Mobilia, som også har et bredt utvalg av butikker.

03. Øko-chic

Malmö har faktisk et helt eget øko-chic område på Drottningtorget med massevis av økologiske kafeer, bondemarked på våren og høsten, og butikker som selger miljøvennlige klær.

The interior of the Form and Design shop in Malmö, with different artifacts and an umbrella in the foreground.
04. Det historiske shoppingsentrum
Form/Design Center, Malmö
Foto: Carolina Romare / Tourism in Skåne

Lilla Torg er det sjarmerende brosteinsbelagte torget som er omkranset av hus fra middelalderen med bindingsverk. Det er her du shopper svenske håndverksprodukter og produkter laget av samene i Lappland. Sjekk Form/Design Center dersom du er på utkikk etter forretninger og utstillinger som spesialiserer seg på skandinavisk design.

05. Svensk design

Olsson and Gerthel selger alt fra interiør og fantastisk funksjonelle men stilrene skandinaviske moderne møbler, til vesker og tilbehør. Konseptbutikken David Design gir mengder av inspirasjon når det gjelder fargerikt interiør, og på Liebling finner du vakre designgjenstander, mote, interiør og gaveartikler.

06. Kulturelle suvenirer

Hvis du vil kjøpe håndverksprodukter direkte fra 20 regionale profesjonelle kunsthåndverkere, skal du dra til Formargruppen. Kunstnerne deler galleri og butikk, og de har alle spesialisert seg på moderne kunsthåndverk. For husholdningsprodukter og gaver i retrostil, kan du besøke Miss Juniversum. Her får du presentert en real dose svensk galskap. Og alle som elsker antikviteter, kommer til å falle pladask for forretningen Rågers Antique & Design.

07. Ting du ikke må gå glipp av:
Möllevångstorget, Malmö
Foto: Werner Nystrand

Spis på Möllevångstorget, eller ”Möllan” som det kalles – dette er stedet hvor det skjer i Malmö. Uttrykket fargerikt fellesskap får en helt ny betydning etter besøket – nyt det enorme frukt- og grønnsaksmarkedet, og et kjempestort antall kafeer og restauranter som spesialiserer seg på mat fra hele verden.


Velkommen til shopping i Malmö!