Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Reisetips

Siste liten tips Västsverige

Kom sommerferien litt brått på i år også? Drømmeferien i Västverige er for mange nordmenn bare en kort kjøretur unna. Dette er en perfekt destinasjon for familieferie, og byr på en rekke ulike aktiviteter, overnattingsmuligheter, attraksjoner og familieparker.
01. Sykkeltur langs Göta kanal
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se

Göta Kanal har 58 sluser, og starter i Sjötorp ved Vänern, og går til Mem ved Östersjön. Med utgangangspunkt fra byen Sjötorp kan du leie sykkel for noen timer – eller dager. Sjötorp har hele 8 kanalsluser på en strekning på drøye 3 kilometer. En bit lenger bort ligger Norrkvarn med den populære minikanalen for barn. Sjötorp har også strender og boder med kunsthåndverk, pluss kanalmuseum og koselige kafeer. 


Les mer og book din sykkelpakke her

02. Øyhopping i Göteborgs skjærgård
Foto: Studiografen

I skjærgården utenfor Göteborg finnes det ti bebodde øyer med sin helt spesielle karakter. Flere av øyene er koblet sammen med broer, ferger og båter. Her finnes det vakre og unike sykkelruter for deg å oppleve med familien i sommer. 


Les mer om øyhopping utenfor Göteborg her


Det finnes flere overnattingssteder for dere å velge mellom, men Nimbus og Havskatten er to gode alternativer med nærhet til havet. 

03. Lek og moro i Dalsland og Mariestad
Foto: Roger Borgelid/westsweden.com

I Dalsland er det mange aktiviteter for hele familien. På Dalslands Aktiviteter kan dere teste ut zipline, ridning, höghöjdsbana, fem kamp m.m.  Det er drop-in under hele sommeren så dere trenger ikke å tenke på forhåndsbestilling. I Mariestad, byr Vänern Outdoor på flotte opplevelser for familier som ønsker en aktiv ferie ute i naturen. Her kan man få prøve seg på seiling, kajakk, SUP, vandring og bade i naturskjønne Vänerskärsgråden. 

04. Karlsborg Festning
Foto: Three Piece

Karlsborg Festning har en omkrets på hele 5 kilometer, og er et av Europas største byggverk. Det tok over 90 år å bygge etter at de startet i 1819. Festningen ligger til på Vanäs Udde i Vättern, og i dag er dette et populært sted for besøkende. Her er det åpent hele døgnet, året rundt, og det arrangeres spennende guideturer gjennom hele sommeren.  

Book din guide på Karlsborg Festning her.

Bo på Karlsberg Camping og vær i nærheten av sentrum med et mylder av restauranter, kafeer og butikker. Her kan dere nyte strandlivet ved Bottensjön og barna kan løpe rundt på lekeplassen. På stedet kan man også gjøre spille minigolf og beachvolleyball, eller leie sykkel, kano, sykkelbåt m.m.  

Les mer om Karlsborg Camping her.

05. Dagstur til Uddevalla med vakker skjærgårdsbåt
Foto: Peter Muld

En dagstur med skjærgårdsbåtene garanterer deg en ekte og svensk sommeropplevelse. Velg mellom tre forskjellige båter og utforsk vakre bohuslänska perler. Ta for eksempel med deg barna på den 100 år gamle skjærgårdsbåten m/s Sunningen. Her får barna mulighet til å hilse på kapteinen og spise nybakte kanelboller. 


Les mer om skjærgårdbåtene her og book din tur her 

06. Vitlycke museum
Foto: Ian Schemper

Vitlycke Museum er et kunnskaps- og opplevelsessenter i Tanums verdensarv. Her finnes det over 600 helleristninger. På museumet kan du gå med guide eller vandre fritt på egenhånd. Daglige guider arrangeres i perioden 24 juli til 25 august. På museumet finnes også en kafé, butikk og en utstilling. 


Les mer og book din guide på Vitlycke museum her.

07. Oppdag Västsverige på to hjul
Foto: Emmy Hultberg

Sjuhäradsrundan byr på 15 mil med variert natur og kulturlandskap. Med over 100 sjøer, dype skoger og et rikt naturliv så er dette det perfekte stedet å oppleve på to hjul. 12 av 15 mil er helt bilfrie så turen passer derfor perfekt for hele familien. Store deler av turen er på en nedlagt jernbane, så du passerer flere vakre stasjonsbygninger og gamle togbruer, i tillegg til badeplasser og gårdsbutikker. På veien kan dere stoppe ved flere severdigheter og nyte naturen og de stille sjøene. Turen starter og slutter i Ulricehamn og bagasjen blir transportert mellom etappene. Det eneste du trenger å tenke på er hva du vil ha med deg i løpet av dagen.


Les mer om å sykle Sjuhäradsrundan her.