Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Skiheisen i Idre Fjäll med vinterlandskap i bakgrunnen
Idre fjäll, Dalarna
Foto: Idre fjäll

Ting å gjøre

De beste skistedene i Sverige

Hvor vil du reise på din neste skiferie? Sveriges skiområder er kjent for å ha noe for alle og enhver. Tilbudet av aktiviteter er stort, og service, sikkerhet og kvalitet er alltid på topp.

Lite, trygt og koselig. Vilt, stort og hastigheter på opp til 170 km/t. Det er ingen motsetning. Det er to sider av samme mynt – det er dette som er vinterferie i Sverige! Så hva venter du på? Ta med ektefelle og barn, venner og/eller kolleger. Koble av fra hverdagen og kos dere i vinterlekens paradis!

Skiområder i Midt-Sverige

Denne delen av Sverige byr på vinterlek nok til alle, og her finner du et stort utvalg av skisteder med mange flotte løyper og gode heissystemer. Her er det rikelig med valgmuligheter og stedene passer både for nybegynnere og de mer erfarne, både i alpin- og langrennsløypene. Test dine krefter i de bratte løypene eller se barna kose seg i barnebakkene og bli flinkere på ski, dag etter dag.

Skianlegg i Midt-Sverige

Värmland

 • Bränås skisenter har flere ganger blitt stemt frem(av barnefamilier) som det beste skisenteret for barnefamilier i Sverige. Bränås ligger kun tre timers kjøring fra Oslo og byr på 30 nedfarter, stort barneområde og et bredt utvalg av hytter og leiligheter. 
 • Kjent som et av de mer snøsikre skianleggene i Sverige byr Hovfjället på et flott skiopplevelse. Hovfjället ligger 20 minutter fra Torsby, har 14 nedfarter, skiskole og 22 kilometer med langrennsløyper.

Dalarna

 • I Dalarna finner du Nord-Europas største skiområde Sälen. Området består av skisentrene: Kläppen, Stöten, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen og Hundfjället - hvor av de fire sistnevnte er samlet under SkiStar Sälen og har samme heiskort. Med godt over 160 nedfarter, 90 heiser, moderne terrengpark og supre langrennsspor får hele familien garantert en skiopplevelse de sent vil glemme. Sälen har et bredt utvalg av ski in og ski out overnatting og ligger ca 3 timer og 30 minutter fra Oslo.
 • Helt nord i Dalarna ligger familiefavoritten Idre Fjäll. Et variert og flott terreng med nedfarter i alle himmelretninger, gjør at du alltid finner ly for vinden. 41 nedfarter, stort barneområdet. 82 kilometer med langrennsløyper og den bratteste bakken i Dalarna, Chocken, får du en komplett skiferie i Idre Fjäll. 
 • Fjätervålens skisenter ligger 30 minutter fra Idre Fjäll og er Dalarnas mest høytliggende ski-anlegg. Toppen ligger 1002 meter over havet og de lengste nedfartene har en fallhøyde på 317 meter. Fjätervålen er et mindre skisenter med 18 nedfarter, skiskole, stort barneområdet og 48 km med langrennspor.

Skiområder i Nord-Sverige

Hvis du kjører litt lenger opp i Sverige er fjellene høyere og du finner skisteder som byr på større alpine utfordringer og fantastiske langrennsløyper. Ta en helikoptertur ut i den ville, hvite naturen og kjør off-pist. Ta en velfortjent pause og nyt en kopp varm kakao, eller opplev den flotte naturen fra en hundeslede. Her finnes massevis av eventyrlige aktiviteter for de store, og selvfølgelig, også for de små.

Skianlegg i Nord-Sverige

Fra sør til nord 

Jämtland:

 • Skandinavias skihovedstad ligger i Åre og består av de tre skianleggene Duved, Åre by og Åre Björnen. Med Sveriges største fallhøyde på 890 høydemeter, 89 forskjellige nedfarter, barneområde, stor terrengpark, er dette Sveriges flotteste skianlegg. Åre ligger kun 2 timer og 30 minutter fra Trondheim og holder stort sett åpent fra november til mai. 
 • 48 mil fra Stockholm og tre timer fra Røros ligger Vemdalen. Anlegget består av tre skisentre: Björnriket, Vemdalsskalet og Klövsjö/storhogna. De siste årene har det blitt bygget flere nye heiser og brede skibakker, noe som gjør Vemdalen spesielt familievennlig. Totalt så byr anlegget på 58 nedfarter, 35 heiser og en fallhøyde på 470 høydemeter. 

Västerbotten:

 • Kittelfjäll er et kjent for unik skikjøring, fjærlett snø og fantastisk offpiste-områder. Anlegget består av 5 preparerte nedfarter, 37 offpiste-nedfarter og har en fallhøyde på 420 høydemeter. I tillegg til å være kjent for offpiste, så byr Kittelfjäll på et flott barneområde, snille preparerte bakker perfekt for familien og flere overnattingsmuligheter. Skisenteret ligger 2 timer og 40 minutter fra Mosjøen og 3 timer og 10 minutter fra Mo i Rana.
 • Hemavan og Tärneby er det største skianlegget i Nord-Sverige. Anlegget består av to skisentre Hemavan og Tärneby, og er et familievennlig skisenter. Sentrene ligger henholdsvis 1 time og 20 minutter og 1 time og 40 minutter fra Mo i Rana. Anlegget består av 9 heiser, 27 nedfarter, 3 barneområder og en stor terrengpark. 

Norrbotten

Lapland Resorts:

 • Med nordsjøen som snøkanon, 100 års erfaring og store offpiste-områder er det ikke rart at Riksgränsen anses å ha Sveriges beste skikjøring. Dette er et eldorado for deg som er glad frikjøring og toppturer. Rundt skisenteret ligger det hele 60 topper på over 1200 meter - som innbyr til fantastisk skikjøring. I anlegget finner du 29 nedfarter, 6 heiser og et flott barneområde. 
 • Björkliden ligger ca 1 times kjøring fra Narvik og byr på Sveriges tredje høyeste fallhøyde. Skisenteret åpner i februar og tilbyr 23 ulike nedfarter, store offpisteområder og en mengde andre vinteraktiviteter som hundekjøring, snoscooterturer og mye mer. Ved kjøp av skipass i Björkliden kan du også benytte deg av heisene i Riksgränsen, som ligger 26 minutter unna.