Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Stöten, Sälen, Dalarna
Foto: Magnus Dovallius

Oversikt

De beste skistedene i Sverige

Hvor vil du reise på din neste skiferie? De svenske skiområdene er kjent for å ha noe for alle og enhver. Tilbudet av aktiviteter er stort, og service, sikkerhet og kvalitet er alltid på topp.

Lite, trygt og koselig. Vilt, stort og hastigheter på opp til 170 km/t. Det er ingen motsetning. Det er to sider av samme mynt – det er dette som er vinterferie i Sverige! Så hva venter du på? Ta med ektefelle og barn, venner og/eller kolleger. Koble av fra hverdagen og kos dere i vinterlekens paradis!

Skiområder i Sør-Sverige

Kun få timers biltur fra Norge finner du flotte svenske skiområder som byr på masse moro og hygge, både for familie og venner. Her kan nybegynnere, store som små, trygt lære seg å stå på ski, og de mer erfarne kan teste formen i de bratte bakkene eller kjøre off-pist. Og fordi det ikke er så langt å reise, kan du godt være litt spontan og ta en liten skiferie når lysten melder seg, flere ganger i løpet av sesongen.

Skiområder i Midt-Sverige

Denne delen av Sverige byr på vinterlek nok til alle, og her finner du et stort utvalg av skisteder med mange flotte løyper og gode heissystemer. Her er det rikelig med valgmuligheter og stedene passer både for nybegynnere og de mer erfarne, både i alpin- og langrennsløypene. Test dine krefter i de bratte løypene eller se barna kose seg i barnebakkene og bli flinkere på ski, dag etter dag.

Skiområder i Nord-Sverige

Hvis du kjører litt lenger opp i Sverige er fjellene høyere og du finner skisteder som byr på større alpine utfordringer og fantastiske langrennsløyper. Ta en helikoptertur ut i den ville, hvite naturen og kjør off-pist. Ta en velfortjent pause og nyt en kopp varm kakao, eller opplev den flotte naturen fra en hundeslede. Her finnes massevis av eventyrlige aktiviteter for de store, og selvfølgelig, også for de små.

Vi sees på skiferie hos søta bror!