Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

A small house and two boat houses on a rocky island on the west coast.
Väderöarna, Bohuslän
Foto: Henrik Trygg/imagebank.sweden.se

Reisetips

Skjærgården i Bohuslän

Langs kysten av Bohuslän finner du livlige fiskelandsbyer og fortryllende øyer. Dra til den vakre skjærgården du også!

Lille Åstol med store matopplevelser

Øya Åstol ligger midt mellom Tjörn og Marstrand. Det er en liten øy, og det første man ser når øya dukker opp er svabergene og de små, hvite husene som nesten alle er vendt mot øst-vest på grunn av vinden. Her er det sol og bad, yrende liv i gjestehavnen og deilig fisk og skalldyr og musikk på restauranten Åstols Rökeri som gjelder. Men stikk gjerne innom museet Gröna Boden også – det gir innblikk i Åstols historikk som fiskesamfunn!

Øyhopping i Bohuslän

Skjærgården i Bohuslän er elsket av mange nordmenn - og utgjør hoveddelen av hva som i folkemunne omtales som "Svenskekysten". Men var du klar over at den er lett tilgjengelig også for dem uten egen båt? Øyene i skjærgården fra grensen og ned til Göteborg tilbyr hyggelig overnatting, nydelige spisesteder og flotte naturoplevelser - både for dem som foretrekker en aktiv ferie med vandring, sykling eller paddling og for dem som foretrekker å ta det helt med ro og nyte sol, bad og en god bok.

Se våre turforslag til øyhopping Bohuslän

Nakenbad? Reis til Käringön!

På Käringön velger du fra øverste hylle mellom supre badeklipper, strender og atskilte nakenstrender for damer og herrer. Dette er en av Bohusläns best bevarte øyer; arkitekturen består av 200 småhus og skjeve rorbuer. De første fiskerne slo seg ned på Käringön allerede på 1500-tallet, og sildefiske var hovednæring i nesten 300 år. I dag finnes hotell, vandrerhjem, barer og restauranter ved gjestebrygga – et måltid på Petersons Krog er et must! Ikke egen båt? Ta ferje fra Hälleviksstrand!

Väderöarna – siste utpost før åpent hav

Naturreservatet Väderöarna består av 400 øyer, og det går ferje ut fra Fjällbacka mange ganger daglig. Øya Storö er et paradis for friluftsmennesker og et perfekt utgangspunkt for padling. Her fins det fyrtårn, turstier og flotte bademuligheter, og på Väderöarnas Värdshus serveres topp fisk- og skalldyrmåltider. Lyst på et stampebad i havgapet? Det har de også!

Les mer om naturopplevelser i Västsverige.