Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Farmers market in Halland
Foto: Ron Johansson

Ting å gjøre

Skördetid i Halland

Oppdag og opplev kulinariske perler og matgleder i Halland fra august til oktober. For å feire innhøstingen i Halland arrangeres det de mest fargesprakende og innbydende opplevelsene rundt mat som du kan tenke deg.

Skördetid eller høsting er tiden hvor lokale produsenter, gårder og besøkende samles for å smake, handle og oppleve Hallands spisskammer. Ikke gå glipp av muligheten til å nyte kortreise og økologiske råvarer fra den Svenske naturen.

Smaka på Halmstad

Når: 20 - 21. september 

Hvor: Halmstad

Smaka på Halmstad er en todagers matfest hvor gårder og produsenter fra området rundt Halmstad for dele av sin kunnskap og la deg smake på lokal råvarer og produkter. Vegetables at a farm shop in HallandVegetables at a farm shop in Halland. Foto: Region Halland

Farmers market på Strömma Farmlodge

Når: 24 - 25. august

Hvor: Strömma Farmlodge

For fjerde gang arrangeres det Farmers Market på Stråomma Farmlodge. Her samles flere hundre mennesker seg for å handle, smake og nyte lokale råvarer fra produsenter i nærområdet. 

Smaka på Varberg

Når: 28. september

Hvor: Varberg

Smaka på Varberg er et nytt arrangement som har fokus på mat og drikke. Flere steder i Varberg har gått sammen for å sette fokus på god mat og drikke fra Varberg området. 

Høstmarked i Laholm

Når: 28. september 

Hvor: Laholm

Lokale produsenter fra nærområdet selger grønnsaker, kjøtt, meieriprodukter, konfekt og mye mer. Åpent fra kl 10 - 14. 

Åkulla Outdoor

Når: 29. september

Hvor: Åkulla

Bli med ut i skogen og opplev Åkulla Outdoor - en friluftsfestival med energi og utfordringer, for hele familien, som skal få flere til å oppleve de Hallandska naturen.

Skördefest på Tjolöholmslott

Når: 4. oktober 

Hvor: Tjolöholms slott

Når avlingen er høstet blir det fest på slottet! Produsenter fra Halland selger høstens nyplukkede og nærproduserte delikatesser på slottet. Besøkende kan lære mer hvor maten kommer fra, smake og handle økologiske råvarer. 

Halland – Sveriges riviera

I Halland finnes det mye å gjøre, oppleve og se. Her kan du nyte sol og bad ved milevis av flotte strender, gå tur på Hallandsleden, sykle på vakre Kattegatleden, nyte spaopplevelser i toppklasse, surfe i kule omgivelser eller delta på ulike morsomme arrangementer.

Gå til