Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Sculpture in Pilane, West Sweden
Foto: Peter Lennby

Ting å gjøre

Skulptur i Pilane - Västsverige

Tjörn kunstopplevelser blant natur og beitende sauer.

Opplev en spennende og annerledes kunstustilling. Mitt i det bohuslänske kulturlandskapet med spor fra steinalderen og med beitende sauer rundt, arrangeres det hvert år en skulpturutstilling med verdensledende kunstnere. Skulpturene i Pilane er en opplevelse for alle, både store og små. 

Anna och Västerhavet 

Utstillingsområdet er ingen tradisjonell park, parken ligger i et levende beitelandskap mellom enger og berg. Fra toppen av fjellområdet får du en enestående utsikt over Västerhavet og skjærgården i Bohuslän. I dette området finner du også Anna av Jaume Plensa, en av verdens største og vakreste skulpturer, som har blitt et landemerke for hele Vestkysten og som har fått en fast plassering i Pilane. 

Pilane – topp ti i Europa

Hver sommer vises det nye kunstverk. Siden 2007 har Skulptur i Pilane vist frem kunst av bl.a Erwin Wurm, Tony Cragg, Magdalena Abakanowicz, Jaume Plensa, Alice Aycock, Bernar Venet og Laura Ford. I 2016 ble Skulptur i Pilane utnevnt til en av Europas ti beste skulpturparker av britiske The Guardian. 

Skulptur i Pilane er en InfoPoint 

Vil du ha flere tips til hva du kan finne i nærområdet? Skulptur i Pilan er et sertifisert InfoPoint der du kan få hjelp av personell som kan svare på enkle spørsmål om attraksjoner i området, samt hente brosjyrer og kart.