Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Slottsskogen, Göteborg
Foto: Per Pixel Petersson/Göteborg & Co

Ting å gjøre

Slottsskogen – Göteborg

Dette er göteborgenes bypark, friluftsområde og grønne møteplass. Parken ligger rett ved sentrum og i hjertet av byen.

Største delen av parken er vanlig naturskog, med trer som lind, bok, lønn og ulike sorter eiketrær. Metasequoior i Rhododendrondalen og staselig serbiske grantrær nedenfor Björngårdsvillan er eksempel på mer eksotiske trær som har blitt plantet. Asalea er også vekster som ikke er naturlige i floraen her, men som har blitt det store kjennetegnet for Slottsskogens Azaleadalen.

Dyrepark og Barnens Zoo

Her kan du se elg, Gotlandsruss, villsau, hengebuksvin og andre nordiske dyr i den tilhørende dyreparken. På sommeren finnes Barnens Zoo med grisunger og kyllinger som du kan få klappe. Gå heller ikke glipp av matingen av selene og pingvinene.

Barnens Zoo og ponniridingen er åpent fra april til september. Dyreparken er åpent året rundt og har gratis inngang.

Lekeplassen Plikta

Et veldig populært besøksmål for familier og barn. Lekeplassen passer både for småbarn og litt eldre barn.

Plikta har mange spennende lekeapparater og en stor plass for piknik. Her finnes også utendørsgym, bocciabane, bordtennisbord og sjakkbord. Mange av apparatene går fint an å bruke av personer med funksjonshemninger og også underlaget er tilpasset.

Musikk

Slottsskogen er arena for den årlige musikkfestivalen Way Out West, og i paviljongen arrangeres det regelmessig musikk- og dansetilstelninger gjennom hele sommeren. På nasjonaldagen 6. juni byr også Göteborg Symfoniorkester på en gratis utendørs konsert i parken.

Annen moro

Nyt Slottsskogen fullt ut; spill minigolf og frisbee på solfylte dager eller utfordre lokalbefolkningen på volleyballbanene. Det er her i Slottsskogen den årlige halvmaratonen Göteborgsvarvet går av stabelen, og parken rommer også et observatorium utstyrt med teleskop der en kan studere planetene og spane etter stjerneskudd.

Kjekt å vite:

Selene mates hver dag kl. 14:00 og pingvinene kl. 14:20.

Les mer om Slottskogen her.

Velkommen til Göteborg!